Trenutna pozicija: Naslovnica>Aktualnosti>Politika
SJEDNICA ODBORA ZA KULTURU
Klovićevi dvori dobit će novo Upravno vijeće
Bez izmjena postojećeg Ugovora o uređivanju međusobnih prava i obveza osnivača Klovićevih dvora, skupština bi blokirala rad ustanove
slika vijesti

Photo Ivan Radović
Članak

Autor: Sarah Srdar
Objavljeno: 23.04.2012. 15:57h
Sjednicu skupštinskog Odbora za kulturu otvorila je rasprava o ZagrebPlanu, odnosno Razvojnoj strategiji Grada Zagreba do kraja 2013. godine. Mirna Meštrović iz Gradskog ureda za strategijsko planiranje rekla je kako su u izvješću izvršene korekcije i nadopunjeni su dokumenti, a pribavljena je i tražena izjava o fiskalnom učinku.

Međutim, članovi Odbora učinjenim nisu bili previše zadovoljni te su istaknuli kako je riječ o strateški važnom dokumentu za Zagreb koji tako ne izgleda, pa su odlučili ne prihvatiti ga.

- Za ono što se dopunama tražilo, izjava o fiskalnom učinku nije dovoljna – istaknula je Dinka Pavelić, članica Odbora za kulturu.

Zatražili iniciranje postupka za sudjelovanje u krajnjim odlukama

-.- Klovićevi dvori
Klovićevi dvori
Galerija Klovićevi dvori dobila je novu ravnateljicu, no Upravnom vijeću istekao je mandat. Bez izmjena postojećeg Ugovora o uređivanju međusobnih prava i obveza osnivača Galerije Klovićevi dvori, Gradska skupština blokirala bi rad te muzejske ustanove jer se ne bi moglo izglasati Upravno vijeće.

- Mi ovdje raspravljamo, a bitne stvari ne dotičemo. Galerija je u pedeset postotnom vlasništvu Grada, a jednako je i u vlasništvu države. Znači, imamo jednak broj članova vijeća kao i država, no u konačnoj odluci ne sudjelujemo. Nismo nebitni jer u konačnici dajemo pola sredstava – objasnio je Zvonko Maković, predsjednik Odbora.

Odbor je na kraju prihvatio izmjenu postojećeg Ugovora, no zatražio je iniciranje postupka za sudjelovanje u krajnjim odlukama.
ključne riječi odbor za kulturu, gradska skupština, zvonko maković, kovićevi dvori, dinka pavelić, zagrebplan, startegija
Imate zanimljivu priču, fotografiju, video? Tišti Vas neki problem ili mislite da bi bilo nešto zanimljivo za objaviti? Ispunite formular za kontakt, ostavite podatke i naši novinari kontaktirat će Vas u najbržem roku...