POLITIKA

Klovićevi dvori dobit

će novo Upravno vijeće

SJEDNICA ODBORA ZA KULTURU

Ivan Radović

Bez izmjena postojećeg Ugovora o uređivanju međusobnih prava i obveza osnivača Klovićevih dvora, skupština bi blokirala rad ustanove

Autor: Sarah Srdar

Objavljeno: 23.04.2012. 15:57h

Sjednicu skupštinskog Odbora za kulturu otvorila je rasprava o ZagrebPlanu, odnosno Razvojnoj strategiji Grada Zagreba do kraja 2013. godine. Mirna Meštrović iz Gradskog ureda za strategijsko planiranje rekla je kako su u izvješću izvršene korekcije i nadopunjeni su dokumenti, a pribavljena je i tražena izjava o fiskalnom učinku.

Međutim, članovi Odbora učinjenim nisu bili previše zadovoljni te su istaknuli kako je riječ o strateški važnom dokumentu za Zagreb koji tako ne izgleda, pa su odlučili ne prihvatiti ga.

- Za ono što se dopunama tražilo, izjava o fiskalnom učinku nije dovoljna – istaknula je Dinka Pavelić, članica Odbora za kulturu.

Zatražili iniciranje postupka za sudjelovanje u krajnjim odlukama

-.- Klovićevi dvoriGalerija Klovićevi dvori dobila je novu ravnateljicu, no Upravnom vijeću istekao je mandat. Bez izmjena postojećeg Ugovora o uređivanju međusobnih prava i obveza osnivača Galerije Klovićevi dvori, Gradska skupština blokirala bi rad te muzejske ustanove jer se ne bi moglo izglasati Upravno vijeće.

- Mi ovdje raspravljamo, a bitne stvari ne dotičemo. Galerija je u pedeset postotnom vlasništvu Grada, a jednako je i u vlasništvu države. Znači, imamo jednak broj članova vijeća kao i država, no u konačnoj odluci ne sudjelujemo. Nismo nebitni jer u konačnici dajemo pola sredstava – objasnio je Zvonko Maković, predsjednik Odbora.

Odbor je na kraju prihvatio izmjenu postojećeg Ugovora, no zatražio je iniciranje postupka za sudjelovanje u krajnjim odlukama.

KLJUČNI PODACI

  • SJEDNICA ODBORA ZA KULTURU
  • Klovićevi dvori dobit će novo Upravno vijeće

Autor:

Sarah Srdar

23.04.2012.

15:57h


AKTUALNOSTI, NAJČITANIJE