DRUŠTVO

Karte ZET-a uskoro

kupujemo i kreditnom karticom

PRAKTIČAN NOVITET HOLDINGA

Ante Perković / Zagrebancija.com

Radi se na tome da se uvede plaćanje ZET- ovih pokaznih karata kreditnim karticama, što će mnogima punoznačiti, najavio je Baričević

Autor:: T.M.

Objavljeno: 06.10.2011. 16:47h

Voditelj podružnice ZET Dubravko Baričević u današnjoj emisiji Radio Sljemena Zagrebački razgovori govorio je o novitetu u ZET-u odnosno o uvođenju plaćanja usluga kreditnim karticama te poboljšanje softvera za govorne najave u tramvajima, prvenstveno zbog olakšavanja vožnje slijepim osobama.

- Pratimo bilo građana i nastojimo se na najbolji mogući način prilagoditi njihovim potrebama. Stoga se u Direkciji Zagrebačkog holdinga intenzivno radi na tome da se u što skorije vrijeme uvede plaćanje ZET- ovih pokaznih karata kreditnim karticama, što će mnogim građanima puno značiti. Također, radimo i na promijeni tehničkog rješenja za govorne najave u ZET-ovim vozilima jer su po tom pitanju primijećene određene nefunkcionalnosti - najavio je Baričević.

Zamolbu za pojačane linije treba prvo uputiti mjesnom odboru

Baričević se osvrnuo i na aktualno pitanje financijskih gubitaka ZET-a koji za proteklu godinu iznose oko 274 milijuna kuna.

- Moram naglasiti da ZET nije tržišna firma te većim dijelom ovisi o subvencijama vlasnika, odnosno Grada Zagreba, kao i ostali javni gradski prijevoznici diljem svijeta. Prošlogodišnjim rebalansom proračuna ZET-u su smanjene subvencije Grada za 40 milijuna kuna, što je velikim dijelom utjecalo na stvaranje gubitaka u ovoj podružnici. Osim toga, morali smo ukinuti besplatan prijevoz određenim kategorijama ljudi koji su ranije imali pravo na besplatan prijevoz. U svakom slučaju radimo na pronalasku adekvatnog rješenja za saniranje dugovanja, nastojeći da građani to što manje osjete - kaže voditelj podružnice ZET.

Na pitanje građana o mogućnosti povećanja broja autobusa prema nekim odredištima, poput Svete Klare, Baričević je odgovorio kako o svim promjenama na autobusnim linijama, od produženja linije pa do povećanja broja autobusa na pojedinim linijama postoji propisana procedura koje se svi građani moraju držati.

- Građani se zamolbom za promjenom na nekoj autobusnoj liniji prvo trebaju obratiti mjesnom odboru, zatim sve dolazi do Vijeća gradske četvrti, a potom se zahtjev razmatra u nadležnom Gradskom uredu. Ukoliko Ured prihvati zahtjev ZET je dužan provesti promjene o kojima odlučuje Grad Zagreb i Gradska skupština Grada Zagreba - objasnio je Baričević.

KLJUČNI PODACI

  • PRAKTIČAN NOVITET HOLDINGA
  • Karte ZET-a uskoro kupujemo i kreditnom karticom

Autor:

T.M.

06.10.2011.

16:47h


AKTUALNOSTI, NAJČITANIJE