Trenutna pozicija: Naslovnica>Aktualnosti>Društvo
PRAKTIČAN NOVITET HOLDINGA
Karte ZET-a uskoro kupujemo i kreditnom karticom
Radi se na tome da se uvede plaćanje ZET- ovih pokaznih karata kreditnim karticama, što će mnogima punoznačiti, najavio je Baričević
slika vijesti

Photo Ante Perković / Zagrebancija.com
Članak

Autor: T.M.
Objavljeno: 06.10.2011. 16:47h

Voditelj podružnice ZET Dubravko Baričević u današnjoj emisiji Radio Sljemena Zagrebački razgovori govorio je o novitetu u ZET-u odnosno o uvođenju plaćanja usluga kreditnim karticama te poboljšanje softvera za govorne najave u tramvajima, prvenstveno zbog olakšavanja vožnje slijepim osobama.

- Pratimo bilo građana i nastojimo se na najbolji mogući način prilagoditi njihovim potrebama. Stoga se u Direkciji Zagrebačkog holdinga intenzivno radi na tome da se u što skorije vrijeme uvede plaćanje ZET- ovih pokaznih karata kreditnim karticama, što će mnogim građanima puno značiti. Također, radimo i na promijeni tehničkog rješenja za govorne najave u ZET-ovim vozilima jer su po tom pitanju primijećene određene nefunkcionalnosti - najavio je Baričević.

Zamolbu za pojačane linije treba prvo uputiti mjesnom odboru

Baričević se osvrnuo i na aktualno pitanje financijskih gubitaka ZET-a koji za proteklu godinu iznose oko 274 milijuna kuna.

- Moram naglasiti da ZET nije tržišna firma te većim dijelom ovisi o subvencijama vlasnika, odnosno Grada Zagreba, kao i ostali javni gradski prijevoznici diljem svijeta. Prošlogodišnjim rebalansom proračuna ZET-u su smanjene subvencije Grada za 40 milijuna kuna, što je velikim dijelom utjecalo na stvaranje gubitaka u ovoj podružnici. Osim toga, morali smo ukinuti besplatan prijevoz određenim kategorijama ljudi koji su ranije imali pravo na besplatan prijevoz. U svakom slučaju radimo na pronalasku adekvatnog rješenja za saniranje dugovanja, nastojeći da građani to što manje osjete - kaže voditelj podružnice ZET.

Na pitanje građana o mogućnosti povećanja broja autobusa prema nekim odredištima, poput Svete Klare, Baričević je odgovorio kako o svim promjenama na autobusnim linijama, od produženja linije pa do povećanja broja autobusa na pojedinim linijama postoji propisana procedura koje se svi građani moraju držati.

- Građani se zamolbom za promjenom na nekoj autobusnoj liniji prvo trebaju obratiti mjesnom odboru, zatim sve dolazi do Vijeća gradske četvrti, a potom se zahtjev razmatra u nadležnom Gradskom uredu. Ukoliko Ured prihvati zahtjev ZET je dužan provesti promjene o kojima odlučuje Grad Zagreb i Gradska skupština Grada Zagreba - objasnio je Baričević.

Vezani članci:
FACEBOOK KOMENTARI
ključne riječi dubravko baričević, zet, tramvaj, karte, kartica
Imate zanimljivu priču, fotografiju, video? Tišti Vas neki problem ili mislite da bi bilo nešto zanimljivo za objaviti? Ispunite formular za kontakt, ostavite podatke i naši novinari kontaktirat će Vas u najbržem roku...