Trenutna pozicija: Naslovnica>Aktualnosti>Društvo
PRIJATELJI ŽIVOTINJA:
Inspekcija zove građane i prijeti da će ubiti pse
Inspektori Ministarstva poljoprivrede eutanazirali su 30 pasa iz Skloništa za nezbrinute životinje i Noine arke pod izlikom bjesnoće
slika vijesti

Photo Zvonimira Ivanišević/ Zagrebancija
Članak

Autor: Gorana Banjeglav
Objavljeno: 17.06.2012. 11:07h

Udruga Prijatelji životinja izvijestila je kako su inspektori Ministarstva poljoprivrede eutanazirali 20 pasa iz Skloništa za nezbrinute životinje u Dumovcu te 10 pasa iz Noine arke pod izlikom opasnosti od bjesnoće. Naime, psi prije eutanazije nisu testirani na bjesnoću, pa nije potvrđeno da su bili bijesni.

- Udruga Prijatelji životinja dobila je zabrinute pozive volontera iz Dumovca, ali i građana da inspektori eutanaziraju pse, ali i da zovu građane da će im doći s policijom na vrata eutanazirati pse koje su udomili - ispričala nam je Lidija Eterović iz udruge Prijatelji životinja.

Povod za eutanaziju 30 pasa je štene koje je prije više od mjesec dana udomljeno iz Dumovca, a za koje je ustanovljeno da ima bjesnoću nakon što ga je kod skrbnika ugrizla druga životinja. Prijatelji životinje tvrde da se štene zarazilo van Skloništa, a ubijeni psi u Dumovcu bili su u karanteni te nisu predstavljali prijetnju ljudima ni drugim životinjama.

S događajima iz Dumovca i Noine arke upoznat je i Gradski ured za poljoprivredu i šumarstvo. 
- Upoznat sam s tim događajima. Inspekcija će se idući tjedan očitovati o tome - rekao je pročelnik Ureda Emil Tuk.

Prijatelje životinja najviše boli činjenica da su inspektori ubili pse iz  Dumovca, dok u skloništa u kojima životinje žive u užasnim uvjetima ne žele otići. Upravo zbog toga namjeravaju podići kaznenu prijavu protiv inspekcije, a za pomoć su se obratili i gradonačelniku Bandiću.

Na stranicama Prijatelja životinja pokrenuta je peticija za reformu veterinarske inspekcije, jer kako kažu, očito je da ona sad ne funkcionira.

ključne riječi prijatelji životinja, sklonište za nezbrinute životinje grada zagreba, noina arka, inspekcija veterinarskog fakulteta
Imate zanimljivu priču, fotografiju, video? Tišti Vas neki problem ili mislite da bi bilo nešto zanimljivo za objaviti? Ispunite formular za kontakt, ostavite podatke i naši novinari kontaktirat će Vas u najbržem roku...