DRUŠTVO

Inspekcija zove građane

i prijeti da će ubiti pse

PRIJATELJI ŽIVOTINJA:

Zvonimira Ivanišević/ Zagrebancija

Inspektori Ministarstva poljoprivrede eutanazirali su 30 pasa iz Skloništa za nezbrinute životinje i Noine arke pod izlikom bjesnoće

Autor:: Gorana Banjeglav

Objavljeno: 17.06.2012. 11:07h

Udruga Prijatelji životinja izvijestila je kako su inspektori Ministarstva poljoprivrede eutanazirali 20 pasa iz Skloništa za nezbrinute životinje u Dumovcu te 10 pasa iz Noine arke pod izlikom opasnosti od bjesnoće. Naime, psi prije eutanazije nisu testirani na bjesnoću, pa nije potvrđeno da su bili bijesni.

- Udruga Prijatelji životinja dobila je zabrinute pozive volontera iz Dumovca, ali i građana da inspektori eutanaziraju pse, ali i da zovu građane da će im doći s policijom na vrata eutanazirati pse koje su udomili - ispričala nam je Lidija Eterović iz udruge Prijatelji životinja.

Povod za eutanaziju 30 pasa je štene koje je prije više od mjesec dana udomljeno iz Dumovca, a za koje je ustanovljeno da ima bjesnoću nakon što ga je kod skrbnika ugrizla druga životinja. Prijatelji životinje tvrde da se štene zarazilo van Skloništa, a ubijeni psi u Dumovcu bili su u karanteni te nisu predstavljali prijetnju ljudima ni drugim životinjama.

S događajima iz Dumovca i Noine arke upoznat je i Gradski ured za poljoprivredu i šumarstvo. 
- Upoznat sam s tim događajima. Inspekcija će se idući tjedan očitovati o tome - rekao je pročelnik Ureda Emil Tuk.

Prijatelje životinja najviše boli činjenica da su inspektori ubili pse iz  Dumovca, dok u skloništa u kojima životinje žive u užasnim uvjetima ne žele otići. Upravo zbog toga namjeravaju podići kaznenu prijavu protiv inspekcije, a za pomoć su se obratili i gradonačelniku Bandiću.

Na stranicama Prijatelja životinja pokrenuta je peticija za reformu veterinarske inspekcije, jer kako kažu, očito je da ona sad ne funkcionira.

KLJUČNI PODACI

  • PRIJATELJI ŽIVOTINJA:
  • Inspekcija zove građane i prijeti da će ubiti pse

Autor:

Gorana Banjeglav

17.06.2012.

11:07h


AKTUALNOSTI, NAJČITANIJE