Trenutna pozicija: Naslovnica>Aktualnosti>Politika
DALI PUNOMOĆ
HSLS-HSS: Bernardiću, imenuj Upravu Holdinga
Kosor i Matić dali su Bernardiću punomoć da ih zastupa na sjednici Skupštine Holdinga kada se bude imenovala Uprava te tvrtke
slika vijesti
Darinko Kosor i Davor Bernardić
Photo Zvonimira Ivanišević / Zagrebancija.com
Članak

Autor:
Objavljeno: 23.07.2012. 12:44h

Rasplet situacije oko imenovanja predsjednika Uprave Holdinga mogao bi biti na vidiku. Naime, Darinko Kosor i Nenad Matić koji se nisu pojavili na prošloj sjednici Skupštine Holdinga dali su punomoć Davoru Bernardiću da ih zastupa na sjednici kada se bude birao predsjednik Uprave. Kako kažu u tim strankama ne žele dovesti Holding u nove problem i blokirati funkcioniranje te tvrtke već samo traže da SDP-ovci preuzmu dogovornost i stanu iza čovjeka kojeg biraju. Nadalje navode kako ne žele da se saziva izvanredna sjednica Gradske skupštine kako bi se izabrala nova Skupština Holdinga jer kako kažu to je nepotreban trošak za gradski proračun.

-.-Zvonimira Ivanišević/ Zagrebancija-.-Ivi Čoviću mandat ističe 12. kolovza
Ivi Čoviću mandat ističe 12. kolovza
Photo Zvonimira Ivanišević/ Zagrebancija  
HSLS-ovci i HSS-ovci u svom priopćenju navode kako davanjem punomoći omogućuju najjednostavnije rješeije za izlazak iz ovog problema. U ove dvije stranke pozivaju Bernardića da odabere stručnu osobu te navode ukoliko se to dogodi oni će toj osobi dati punu podršku. Priopćenje HSLS-HSS-a prenosimo u cijelosti:

'Zagrepčani zaslužuju bolje upravljanje Holdingom'

"Polazeći od toga da građani grada Zagreba zaslužuju bolje i odgovornije upravljanje Zagrebačkim holdingom, koji neće stvarati milijarde kuna gubitaka, te primjerenije cijene komunalnih usluga, posebno onih na koje nemaju utjecaja svjetske cijene energenata.

Ne želeći dovesti do krize upravljanja u Zagrebačkom holdingu, te želeći omogućiti skupštinskoj većini
da pokaže da im je struka i interes građana ispred politikantstva i partijskih direktiva, kao predstavnici
člana Skupštine Zagrebačkog holdinga, Darinko Kosor ( HSLS ) i Nenad Matić ( HSS ) dajemo punomoć
Davoru Bernardiću, predsjedavajućem Skupštine Zagrebačkog holdinga za točku dnevnog reda „IZBOR
PREDSJEDNIKA UPRAVE ZAGREBAČKOG HOLDINGA“.

-.-Zvonimira Ivanišević/Zagrebancija-.-Nenad Matić
Nenad Matić
Photo Zvonimira Ivanišević/Zagrebancija  
U slučaju izbora koje će biti temeljeno na struci i želji za provođenjem programa restrukturiranja imati će
našu daljnju podršku.

U slučaju ponovnog političkog izbora, kao predstavnici kluba zastupnika HSLS – HSS smatrati ćemo da nema nikakvog daljnjeg razloga da sudjelujemo u radu takve Skupštine Zagrebačkog holdinga, te ćemo vratiti mandate Skupštini Grada Zagreba", stoji u priopćenju kojeg potpisuju Nenad Matić i Darinko Kosor.

Prebacili lopticu u SDP-ovo dvorište

Na ovaj način HSLS-HSS prebacili su politčku odgovornost na SDP koji sada može sazvati novu sjednicu Skupštine Holdinga. Na toj sjednici će vjerojatno imati svih 11 članova, no ostaje pitanje hoće li moći izabrati Ivu Čovića jer je teško za vjerovati da će za njega ruku dignuti HDZ-ovci. Nije isključeno da HDZ-ovci poput HSLS-HSS-a daju punomoć Bernardiću te na taj način na predsjednika zagrebačkog SDP-a prebace svu odgovornost kod izbora Uprave Holdinga.

ključne riječi hsls. hss, sdp, davor bernardić, darinko kosor, nenad matić, ivo čović, holding, uprava
Imate zanimljivu priču, fotografiju, video? Tišti Vas neki problem ili mislite da bi bilo nešto zanimljivo za objaviti? Ispunite formular za kontakt, ostavite podatke i naši novinari kontaktirat će Vas u najbržem roku...