DRUŠTVO

Holding i ViO u akciji

protiv ilegalnih potrošača

DVA POSEBNA TIMA

Zvonimira Ivanišević/ Zagrebancija

FOTO: Imamo na raspolaganju ogroman broj pravnih mjera da prisilimo sve koji će izbjegavati legalizaciju, istaknuo je Pero Kovačević

Autor:

Objavljeno: 25.04.2012. 16:09h

Tim za za naknadu štete Zagrebačkom holdingu, odnosno podružnici Vodoopskrba i odvodnja, te Tim 3000, koji je osnovala sama podružnica ViO od danas kreću u akciju legalizacije nelegalnih priključaka na vodoopskrbni sustav.

- Svi koji su nelegalno priključeni moraju biti svjesni da se moraju javiti i legalizirati svoj status. Za sve one koji budu nastojali izbjegavati legalizaciju mi imamo na raspolaganju ogroman broj pravnih mjera i sredstava da ih prisilimo da legaliziraju taj svoj status - poručio je Pero Kovačević, voditelj Tima Zagrebačkog holdinga.

Oni koji se ne jave, mogu očekivati prekršajni postupak i drakonske kazne, a ako nastave biti tvrdoglavi moglo bi im se dogoditi da ostanu bez pitke vode te zarade kaznenu prijavu. Osim toga, svi s nelegalnim priključcima imaju obvezu platiti svu potrošenu vodu unatrag pet godina, a ako se uzme u obzir da četveročlana obitelj godišnje plaća prosječno 3300 kuna za vodu, dolazi se do iznosa većeg od 15 000 kuna.

Pet zgrada istog investitora s nelegalnim priključcima

Kako bi pokazali da nemaju samo kućanstva nelegalne priključke, članovi Tima novinare su odveli u Hermanovu ulicu gdje čak pet zgrada na adresi Hermanova 16 ima nelegalne priključke.

-.-Zvonimira Ivanišević/ Zagrebancija-.-- Do zgrade C smo preuzeli za cjevovod i on je legalan i njima isporučujemo vodu i naplaćujemo. Zgradi D isporučujemo vodu, no ne naplaćujemo je jer nema riješen status priključka. Zgradama E, F, G i H isporučujemo vodu, naplaćujemo vodu, ali nemaju reguliran status priključka - istaknuo je Nenad Fumić, referent odjela unapređenja prodaje vode u ViO.

Investitor bi legalizirao priključke uz uvjet da mu Grad otpiše dugove

Posljednje četiri zgrade imaju fiktivne vodomjere, svaki mjesec predstavnici stanara dobiju račune i razdijele ih na stanare te ih urednu plaćaju. Timovi kao glavnog krivca za nastalu situaciju ističu investitora Josu Tadića, koji danas nije bio kod kuće, no stanarima je ispričao svoju stranu priče.

- Gospon kaže ovako, on je napravio ovu ulicu i kanalizaciju i vodovod, kako ne znamo. On kaže da bi vodovodu dao ovu ulicu samo da mu vodovod otpiše neke dugove ne znam ni ja koliko se to vodi, ali iz vodovoda, papiri su predani, oni su se mijenjali, ne znam što je dogovoreno dalje - Slavko Tekavčić, stanar Hermanove 16H.

Stanari ističu kako bi voljeli razmrsiti taj Gordijski čvor s kojim se muče godinama, no s obzirom da su dosad barem fiktivno plaćali potrošnju vode, nadaju se nekoj povoljnijoj cijeni legalizacije.

>>>FOTOGALERIJU POGLEDAJTE OVDJE<<<

KLJUČNI PODACI

  • DVA POSEBNA TIMA
  • Holding i ViO u akciji protiv ilegalnih potrošača

Autor:

25.04.2012.

16:09h


AKTUALNOSTI, NAJČITANIJE