Trenutna pozicija: Naslovnica>Aktualnosti>Politika
POČETAK KAMPANJE
HNS osniva savjet za pokretanje razvoja Zagreba
HNS poziva građane da im se jave sa svojim prijedlozima i na taj način se uključe u rad savjeta te doprinesu razvoju Zagreba
slika vijesti

Photo Zvonimira Ivanišević/ Zagrebancija
Članak

Autor:
Objavljeno: 29.05.2012. 15:39h

Zagrebačka organizacija HNS-a krenula je u predizbornu kampanju za lokalne izbore koji će se održati 2013. godine. Kako je rekao Dragan Kovačević, predsjednik gradske organizacije HNS-a, ova stranka želi napraviti program koji bi trebao donijeti revitalizaciju Zagreba.

-.-Zvonimira Ivanišević/ Zagrebancija-.-HNS-ovci Dragan Kovačević i Tomislav Stojak
HNS-ovci Dragan Kovačević i Tomislav Stojak
Photo Zvonimira Ivanišević/ Zagrebancija  
Tome bi trebao pridonijeti Savjet za razvoj grada Zagreba čije je osnivanja najavio Kovačević na današnjoj konferenciji za novinare. Pozvao je sve zainteresirane da se jave u HNS te svojim idejama, stručnim znanjem i iskustvom doprinesu radu Savjeta. Ciljevi Savjeta su stvaranje platforme za budući razvoj Zagreba u razdoblju od 2013. do 2020. godine.

Kultura jedan od gorućih problema

- Jedan od glavnih prioriteta je puna zaposlenost, a posebno mladih. Zagreb se ponovno mora reindustrijalizirati. Poslovni ljudi se moraju vratiti svojim obrtničkim i proizvodnim djelatnostima - rekao je Kovačević.

Kovačević je istaknuo kako se Savjet ne bi trebao baviti samo gospodarstvom, već i drugim društvenim pitanjima poput zdravstva, sporta i kulture. HNS-ovci ističu važnost kulture u razvoju Zagreba.

- Kultura ne bi trebala biti samo potrošač javnog novca, već generator novih vrijednosti te poticati razvoj gospodarstva -  rekao je Kovačević.

Tomislav Stojak, potpredsjednik zagrebačke organizacije HNS-a, nadovezao se na ovu temu te kazao kako ne postoji jasna kulturna politika. Istaknuo je kako ne postoje transparentni kriteriji raspodjele novca u kulturi pa je kao primjere naveo podjelu 55 milijuna kuna za nezavisnu scenu.

-.-Zvonimira Ivanišević/ Zagrebancija-.-
Photo Zvonimira Ivanišević/ Zagrebancija  
- Od ovog iznosa nema nigdje navedeno kako je potrošeno 11 milijuna kuna - rekao je Stojak te nastavio:

- Posebna su priča gradska kazališta od kojih neka dobivaju milijunske iznose, a godišnje naprave svega nekoliko predstava.

Nitko iz Grada ne kontrolira potrošnju novca u HNK-u

HNS-ovci su prozvali gradske vlasti zbog neaktivne uloge prema HNK-u, čiji je Zagreb suosnivač u jednakim omjerima kao i država.

- Na HNK se godišnje troši 100 milijuna kuna, od čega polovicu daje Zagreb, a da se nitko u ovome gradu ne pita kako se taj novac troši - rekao je Stojak.

ključne riječi hns, dragan kovačević, tomislav stojak, savjet, grad zagreb, gospodarstvo, kultura, razvoj
Imate zanimljivu priču, fotografiju, video? Tišti Vas neki problem ili mislite da bi bilo nešto zanimljivo za objaviti? Ispunite formular za kontakt, ostavite podatke i naši novinari kontaktirat će Vas u najbržem roku...