POLITIKA

HNS osniva savjet

za pokretanje razvoja Zagreba

POČETAK KAMPANJE

Zvonimira Ivanišević/ Zagrebancija

HNS poziva građane da im se jave sa svojim prijedlozima i na taj način se uključe u rad savjeta te doprinesu razvoju Zagreba

Autor:

Objavljeno: 29.05.2012. 15:39h

Zagrebačka organizacija HNS-a krenula je u predizbornu kampanju za lokalne izbore koji će se održati 2013. godine. Kako je rekao Dragan Kovačević, predsjednik gradske organizacije HNS-a, ova stranka želi napraviti program koji bi trebao donijeti revitalizaciju Zagreba.

-.-Zvonimira Ivanišević/ Zagrebancija-.-HNS-ovci Dragan Kovačević i Tomislav StojakTome bi trebao pridonijeti Savjet za razvoj grada Zagreba čije je osnivanja najavio Kovačević na današnjoj konferenciji za novinare. Pozvao je sve zainteresirane da se jave u HNS te svojim idejama, stručnim znanjem i iskustvom doprinesu radu Savjeta. Ciljevi Savjeta su stvaranje platforme za budući razvoj Zagreba u razdoblju od 2013. do 2020. godine.

Kultura jedan od gorućih problema

- Jedan od glavnih prioriteta je puna zaposlenost, a posebno mladih. Zagreb se ponovno mora reindustrijalizirati. Poslovni ljudi se moraju vratiti svojim obrtničkim i proizvodnim djelatnostima - rekao je Kovačević.

Kovačević je istaknuo kako se Savjet ne bi trebao baviti samo gospodarstvom, već i drugim društvenim pitanjima poput zdravstva, sporta i kulture. HNS-ovci ističu važnost kulture u razvoju Zagreba.

- Kultura ne bi trebala biti samo potrošač javnog novca, već generator novih vrijednosti te poticati razvoj gospodarstva -  rekao je Kovačević.

Tomislav Stojak, potpredsjednik zagrebačke organizacije HNS-a, nadovezao se na ovu temu te kazao kako ne postoji jasna kulturna politika. Istaknuo je kako ne postoje transparentni kriteriji raspodjele novca u kulturi pa je kao primjere naveo podjelu 55 milijuna kuna za nezavisnu scenu.

-.-Zvonimira Ivanišević/ Zagrebancija-.-- Od ovog iznosa nema nigdje navedeno kako je potrošeno 11 milijuna kuna - rekao je Stojak te nastavio:

- Posebna su priča gradska kazališta od kojih neka dobivaju milijunske iznose, a godišnje naprave svega nekoliko predstava.

Nitko iz Grada ne kontrolira potrošnju novca u HNK-u

HNS-ovci su prozvali gradske vlasti zbog neaktivne uloge prema HNK-u, čiji je Zagreb suosnivač u jednakim omjerima kao i država.

- Na HNK se godišnje troši 100 milijuna kuna, od čega polovicu daje Zagreb, a da se nitko u ovome gradu ne pita kako se taj novac troši - rekao je Stojak.

KLJUČNI PODACI

  • POČETAK KAMPANJE
  • HNS osniva savjet za pokretanje razvoja Zagreba

Autor:

29.05.2012.

15:39h


AKTUALNOSTI, NAJČITANIJE