DRUŠTVO

Gradska uprava: Još

nismo počeli plaćati fontane

TROŠENJE PRORAČUNA

Admir Buljubasic / CROPIX

Zastupnici su zatražili da im se dostavi nalaz inspekcijskog nadzora Ministarstva financija koje je provjeravalo trošenje proračuna

Autor:

Objavljeno: 05.07.2012. 17:24h

Na skupštinskom Odboru za kontrolu zastupnici su zatražili da ih se informira o nalazu Ministarstva financija koje je provjeravalo troše li se proračunska sredstva u skladu sa zakonom. Inspekciju je pozvala Skupština zbog sumnje da se radovi na izgradnji fontana kod Nacionalne sveučilišne knjižnice i obnova Cvjetnog trga financiraju iz ovogodišnjeg proračuna za što ne postoji stavka u proračunu.

-.-Zvonimira Ivanišević/ Zagrebancija-.-Božidar Merlin, zamjenik pročelnika Gradskog ureda za prostorno uređenje, izgradnju Grada, graditeljstvo, komunalne poslove i prometNa pitanje zastupnika kako se financiraju radovi na izgradnji fontana, Božidar Merlin, zamjenik pročelnika Gradskog ureda za komunalnu infrastrukturu i izgradnju Grada, rekao je da još ništa nije plaćeno jer nisu počele stizati fakture.

Meić: Umjesto da smanjujete dugove, vi ih povećavate

- Radovi su počeli prošli mjesec tako da niti jedna faktura još nije stigla. Projektnu dokumentaciju platili smo prošle godine, što je u skladu sa proračunom - rekao je Merlin.

Jurica Meić, zastupnik SDP-a, upozorio je na činjenicu da je Ministarstvo financija naložilo Gradskoj upravi da saniraju dugove koji su akumulirani prethodnih godina i sada su prešli 800 milijuna kuna.

- Ne samo da niste sanirali stare dugove, već se dodatno zadužujete - rekao je Meić

KLJUČNI PODACI

  • TROŠENJE PRORAČUNA
  • Gradska uprava: Još nismo počeli plaćati fontane

Autor:

05.07.2012.

17:24h


AKTUALNOSTI, NAJČITANIJE