POLITIKA

Građani neće plaćati

nezakonite fontane i Cvjetni

DAVOR BERNARDIĆ:

Zvonimira Ivanišević/ Zagrebancija

Početak radova na Cvjetnom trgu protuzakonita je radnja i očekujemo reagiranje državnih aparata i provedbu zakona, poručio je Bernardić

Autor: Jelena Jakšić

Objavljeno: 15.06.2012. 17:03h

Zbog početka radova na Cvjetnom trgu predsjedništvo Gradske skupštine Grada Zagreba sazvalo je izvanrednu tiskovnu konferenciju gdje su zagrebačkom gradonačelniku Milanu Bandiću još jednom poručili kako naočigled provodi nezakonite radnje te da da će biti ustrajni u tome da pokažu kako smo pred zakonom svi jednaki.

-.-Zvonimira Ivanišević/ Zagrebancija-.-- Radovi na Cvjetom trgu i izgradnja fontana kod Nacionalne sveučilišne knjižnice provode se protuzakonito i gradonačelnik na ovaj način, kao predstavnik zagrebačke izvršne vlasti, krši zakon – poručio je Davor Bernardić, predsjednik Gradske skupštine.

Bernardić je kazao kako se Bandićeve aktivnosti protive odlukama Gradske skupštine koja jedina ima ovlasti i nadežnost za odlučivanje o realizaciji ovakvih programa.

Iz predsjedništva su rekli kako ne žele da građani plaćaju Bandićeve aktivnosti te su mu poručili da sanaciju grešaka nastalih tijekom izgradnje Cvjetnog financiraju on i Tomislav Horvatinčić iz svog džepa.

- Grad nema novca za financiranje takvih aktivnosti. Riječ je o 30 milijuna kuna i nećemo dopustiti da građani plaćaju za ono što i sami ne žele – rekao je Bernardić.


Ministarstvo uprave upozorilo Bandića

- Uputili smo dopis Ministarstvu uprave koje je potvrdilo nadležnost Gradske skupštine u odlučivanju hoće li se ove aktivnosti provesti ili ne. Isto tako su i oni upozorili Bandića da prestane s radovima na spomenutim lokacijama – ispričao je Bernardić te dodao kako je dopis otišao i na adresu Ministarstva financija koje će provesti inspekcijski nadzor.

-.-Zvonimira Ivanišević/ Zagrebancija-.-Josip Kregar, potpredsjednik Gradske skupštine, poručio je kako je vrijeme da pravna država u Hrvatskoj zaživi te je upozorio Bandića da pred zakonom više nema nedodirljivih.

Naime, gradski su zastupnici na sjednici prilikom izglasavanja plana programa izgradnje komunalne infrastrukture, radove na Cvjetnom i ispred NSK-a amandmanom maknuli iz programa.

Iz predsjedništva Skupštine poručili su kako Gradska skupština nema ovlasti kojima bi radove zaustavila te da upravo zato očekuju što bržu reakciju državnih tijela koje će ove Bandićeve aktivnosti zaustaviti.

KLJUČNI PODACI

  • DAVOR BERNARDIĆ:
  • Građani neće plaćati nezakonite fontane i Cvjetni

Autor:

Jelena Jakšić

15.06.2012.

17:03h


AKTUALNOSTI, NAJČITANIJE