DRUŠTVO

Građane uznemiravaju

pozivi HT-a zbog duga

AUTOMATSKE GOVORNE PORUKE

Photo Prt Scr Jabuka TV

Ukoliko korisnici Hrvatskog Telekoma u zakonski predviđenom roku ne podmire svoje obveze, o dugovanju ih se obavještava i telefonski

Autor: Sarah Srdar

Objavljeno: 02.08.2012. 12:29h

Gospodarska kriza uzrokovala je porast broja nezaposlenih. Sve je teže doći do financijskih sredstava, a samim time i plaćati račune za kućanstvo. Sva dospjela potraživanja ipak se moraju platiti pa pružatelji usluga koriste sve zakonski dopuštene načine kako bi došli do svojih sredstava.

-.-Wikipedia.org-.-Korisnici Hrvatskog Telekoma požalili su se kako ih govorni automat obavještavanjem o dugu uznemirava. Naime, kako kažu, ukoliko u zakonski preddviđenom roku ne podmire svoje obveze, osim pismenom opomenom, o dugu ih se obavještava i telefonski putem automatske govorne poruke.

- Prema Zakonu o elektroničkim komunikacijama i općim uvjetima poslovanja korisnicima koji do datuma dospijeća plaćanja ne podmire svoj račun za telekomunikacijske usluge imamo pravo privremeno isključiti korištenje usluge u roku od 30 dana od dostave opomene. Prije slanja opomene korisnika i telefonski putem automatske govorne poruke obavijestimo o dugovanju kako bi račun podmirio čim prije te kako bi se umanjila mogućnost isključenja korisnika s obzirom na zakonom propisane rokove - kažu iz Hrvatskog Telekoma.

Ipak, ističu kako se korisnika više ne poziva telefonski i ne obavještava o dugu nakon što je pismena opomena poslana.

Telefonsko obaviještavanje o dugovanju ne može se isključiti

- Ukoliko korisnik presluša poruku u minimalnom trajanju od 15 sekundi, sustav će poruku prepoznati kao preslušanu te se korisnika više neće pozivati. Također, nakon što je opomena poslana, korisnika se više ne poziva telefonski putem automatske govorne poruke - dodali su.

S obzirom na to da ne postoji mogućnost da se telefonska obavijest o dugu isključi, oni koji ne plaćaju redovno račune za usluge morat će preslušati poruku. Dobra vijest je kako se opomene, sukladno odluci Vlade, više neće naplaćivati pa će građani barem ovdje uštedjeti koju kunu.

Ukoliko i vi imate pitanja za gradske ili druge institucije, svakako se javite u emisiju Zagrebancija na Jabuci TV svaki radni dan u 19.05 sati.

KLJUČNI PODACI

  • AUTOMATSKE GOVORNE PORUKE
  • Građane uznemiravaju pozivi HT-a zbog duga

Autor:

Sarah Srdar

02.08.2012.

12:29h


AKTUALNOSTI, NAJČITANIJE