Trenutna pozicija: Naslovnica>Aktualnosti>Društvo
NAKON POŽARA
Grad financirao obnovu škole s milijun i pol kuna
Uređenjem će se pridonijeti kvaliteti održavanja nastave i drugih aktivnosti, istaknuo je Milan Bandić i svečano otvorio paviljon
slika vijesti

Photo Sarah Srdar
Članak

Autor: Sarah Srdar
Objavljeno: 14.06.2012. 12:45h
Drveni paviljon Škole za medicinske sestre Mlinarska, koji je izgorio u požaru 2005. godine, svečano je otvorio zagrebački gradonačelnik Milan Bandić. Drveni paviljon u kojem je bio organiziran smještaj i nastava, zahtijevao je sanaciju i uređenje prostora.

-.-Sarah Srdar-.-
Photo Sarah Srdar  
- Ovo nije povijesni dan samo za školu, već i za Zagreb jer je ova ustanova od iznimne važnosti. Svoje korijene škola vuče iz prošlog stoljeća, a uređenjem paviljona pridonijet će se kvaliteti održavanja nastave i aktivnosti - istaknuo je Milan Bandić, zagrebački gradonačelnik.

Na uređenje paviljona utrošena su financijska sredstva u iznosu od milijun i pol kuna, a ravnateljica Asja Jelaković otkrila je što sanacija znači Školi za medicinske sestre Mlinarska.

- Financijska sredstva koja je Grad uložio u uređenje znače nam zaista mnogo. Dobili smo moderan prostor opremljen suvremenom opremom - objasnila je.

Doktor Andrija Štampar utemeljitelj je sestrinstva kao struke i suosnivač škole u Mlinarskoj ulici, a poticaj za osnutak Škole za sestre pomoćnice dao je davne 1920. godine doktor Vladimir Čepulić. Danas se u školi provodi petogodišnje školovanje, po principu da se u prvim i drugim razredima vrši izobrazba općih predmeta, a u trećem, četvrtom i petom razredu izobrazba u struci.
ključne riječi škola za medicinske sestre mlinarska, drveni paviljon, požar, milan bandić, asja jelaković, obnova, uređenje, sanacija
Imate zanimljivu priču, fotografiju, video? Tišti Vas neki problem ili mislite da bi bilo nešto zanimljivo za objaviti? Ispunite formular za kontakt, ostavite podatke i naši novinari kontaktirat će Vas u najbržem roku...