DRUŠTVO

Grad financirao obnovu

škole s milijun i pol kuna

NAKON POŽARA

Sarah Srdar

Uređenjem će se pridonijeti kvaliteti održavanja nastave i drugih aktivnosti, istaknuo je Milan Bandić i svečano otvorio paviljon

Autor: Sarah Srdar

Objavljeno: 14.06.2012. 12:45h

Drveni paviljon Škole za medicinske sestre Mlinarska, koji je izgorio u požaru 2005. godine, svečano je otvorio zagrebački gradonačelnik Milan Bandić. Drveni paviljon u kojem je bio organiziran smještaj i nastava, zahtijevao je sanaciju i uređenje prostora.

-.-Sarah Srdar-.-- Ovo nije povijesni dan samo za školu, već i za Zagreb jer je ova ustanova od iznimne važnosti. Svoje korijene škola vuče iz prošlog stoljeća, a uređenjem paviljona pridonijet će se kvaliteti održavanja nastave i aktivnosti - istaknuo je Milan Bandić, zagrebački gradonačelnik.

Na uređenje paviljona utrošena su financijska sredstva u iznosu od milijun i pol kuna, a ravnateljica Asja Jelaković otkrila je što sanacija znači Školi za medicinske sestre Mlinarska.

- Financijska sredstva koja je Grad uložio u uređenje znače nam zaista mnogo. Dobili smo moderan prostor opremljen suvremenom opremom - objasnila je.

Doktor Andrija Štampar utemeljitelj je sestrinstva kao struke i suosnivač škole u Mlinarskoj ulici, a poticaj za osnutak Škole za sestre pomoćnice dao je davne 1920. godine doktor Vladimir Čepulić. Danas se u školi provodi petogodišnje školovanje, po principu da se u prvim i drugim razredima vrši izobrazba općih predmeta, a u trećem, četvrtom i petom razredu izobrazba u struci.

KLJUČNI PODACI

  • NAKON POŽARA
  • Grad financirao obnovu škole s milijun i pol kuna

Autor:

Sarah Srdar

14.06.2012.

12:45h


AKTUALNOSTI, NAJČITANIJE