DRUŠTVO

FOTO Otvoreni apartmani

za vitalne umirovljenike

ČETIRI APARTMANA

Zvonimira Ivanišević/ Zagrebancija

Apartmani su namijenjeni osobama starijima od 65 godina koje žele živjeti samostalno, ali i imati nekoga tko bi im priskočio u pomoć

Autor:

Objavljeno: 08.05.2012. 16:48h

Otvorenje stambenih jedinica za osobe starije od 65 godine koje mogu i žele živjeti samostalno, a istodobno bi htjele biti okružene vršnjacima te imati nekog tko bi im priskočio u pomoć kad je to potrebno, izazvalo je velik interes Zagrepčana treće životne dobi. Stambene jedinice su zajednički projekt Zaklade ''Zajednički put'' i Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom kojim se starijim osobama želi omogućiti kvalitetniji život, a svoje prve stanovnike dobit će tokom mjeseca.

-.-Zvonimira Ivanišević/ Zagrebancija-.-- U ta četiri apartmana će živjeti četvero ili osmero, više od dvoje ne može. Cijena apartmana je 2700 kuna, to je cijena režija, skrbi i brige. Sve što im je potrebno oni će dobiti preko zaklade - kazala je pročelnica Gradskog ureda za socijalnu zaštitu Višnja Fortuna.

Kad se požele družiti s vršnjacima, stanovnici stambenih jedinica moći će sudjelovati u radionicama koje će se održavati u prostorijama Zaklade u istoj zgradi.

- Ideja vodilja nam je bilo aktivno starenje, da ljudi žive onako kako su naučili, da su im susjedi njihovi vršnjaci i da nisu institucionalizirani. Imamo psihologa i socijalnog radnika, organiziramo apsolutno sve do dostave hrane, čišćenja, organiziranja odlaska kod liječnika, do imovinsko pravnih stvari, imamo angažirane odvjetničke urede i pravne službe, a tu je i grad Zagreb sa svojim uredima koji stoje kao suport zakladi - kazala je Ines Vrban, upraviteljica Zaklade.

Četirima stambenim jedinicama u zagrebačkim Hrgovićima zadovoljan je bio i gradonačelnik Milan Bandić.

- Sanjali smo ovo šest godina, nakon šest godina je dijete prohodalo. Prvi smo u Hrvatskoj, ovo je pionirski posao, ali kad je solidarnost na djelu, obzirnost i odgovornost, onda je Zagreb često bio prvi. To demonstriramo i danas. Pozivamo i druge da ljudima omoguće što kvalitetniji život i u trećoj životnoj dobi. Ja mislim da je ovo dobar put i način, Zajednički put je najbolji put - rekao je Bandić.

Gradonačelnik je kazao kako je ovo tek početak ovog projekta te najavio otvaranje novih stambenih jedinica u budućnosti.

>>>FOTOGALERIJU POGLEDAJTE OVDJE<<<

KLJUČNI PODACI

  • ČETIRI APARTMANA
  • FOTO Otvoreni apartmani za vitalne umirovljenike

Autor:

08.05.2012.

16:48h


AKTUALNOSTI, NAJČITANIJE