DRUŠTVO

FOTO OŠ Sesvetska Sopnica

najbolje poznaje propise

ŠKOLSKE PROMETNE JEDINICE

Zvonimira Ivanišević/ Zagrebancija

Imam više ožiljaka na koljenu nego vlasi na glavi, samo smo se čelili, gulili i padali, prisjetio se gradonačelnik biciklističkih početaka

Autor:

Objavljeno: 04.05.2012. 15:01h

Na 15. natjecanju školskih prometnih jedinica i 20. natjecanju ''Sigurno u prometu'' najbolje poznavanje prometnih pravila pokazala su dva tima učenika iz OŠ Sesvetska Sopnica koja su zauzela prvo i treće mjesto, a između njih smjestio se tim iz OŠ Ljube Babića iz Jastrebarskog. Pobjednici natjecanja sudjelovat će na Državnom natjecanju koje će se krajem svibnja održati u Slavonskom Brodu.

-.-Zvonimira Ivanišević/ Zagrebancija-.-Natjecanje je otvorio zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, koji smatra kako i biciklisti i pješaci i vozači mogu jačati svoju prometnu kulturu. Gradonačelnik se prisjetio svojih biciklističkih početaka.

- Imam ja više ožiljaka na koljenu nego vlasi na glavi. Nisam imao nikakve zaštite, samo smo se čelili, gulili i padali - rekao je gradonačelnik.

Oba natjecanja sastojala su se iz pismenog dijela na kojem se provjerilo poznavanje prometnih pravila te praktičnog dijela na biciklističkom poligonu.

Na području PUZ-a djeluje 29 školskih prometnih jedinica

- Djeca biciklisti najčešće stradavaju zbog neopreznih vozača, starijih osoba, i zato što sama ne poznaju dovoljno prometna pravila i prometne propise. Upravo na tome da djeca znaju više policija zajedno sa školama radi jako puno - istaknuo je načelnik Odjela sigurnosti cestovnog prometa PU zagrebačke Viktor Forjan.

-.-Zvonimira Ivanišević/ Zagrebancija-.-Upravo zato je osnovni cilj natjecanja naučiti najmlađe kako se ponašati u prometu i kako izbjeći sve opasnosti.

- Važno je pobijediti, ali nama, vašoj ravnateljici i prometnoj policiji je najvažnije da vas sačuvamo od nesreća i da vas sačuvamo u prometu. Nama će biti najveći uspjeh da se nikome ništa ne dogodi u prometu - istaknuo je predsjednik AK Siget Damir Škaro.

Na području Zagreba i županije djeluje 29 školskih prometnih jedinica sa 645 članova, a u Policijskoj upravi zagrebačkoj nadaju se da će ovakvim natjecanjima potaknuti i druge sredine na osnivanje školskih prometnih jedinica.

>>>FOTOGALERIJU S NATJECANJA POGLEDAJTE OVDJE<<<

KLJUČNI PODACI

  • ŠKOLSKE PROMETNE JEDINICE
  • FOTO OŠ Sesvetska Sopnica najbolje poznaje propise

Autor:

04.05.2012.

15:01h


AKTUALNOSTI, NAJČITANIJE