Trenutna pozicija: Naslovnica>Aktualnosti>Društvo
ŠKOLSKE PROMETNE JEDINICE
FOTO OŠ Sesvetska Sopnica najbolje poznaje propise
Imam više ožiljaka na koljenu nego vlasi na glavi, samo smo se čelili, gulili i padali, prisjetio se gradonačelnik biciklističkih početaka
slika vijesti

Photo Zvonimira Ivanišević/ Zagrebancija
Članak

Autor:
Objavljeno: 04.05.2012. 15:01h

Na 15. natjecanju školskih prometnih jedinica i 20. natjecanju ''Sigurno u prometu'' najbolje poznavanje prometnih pravila pokazala su dva tima učenika iz OŠ Sesvetska Sopnica koja su zauzela prvo i treće mjesto, a između njih smjestio se tim iz OŠ Ljube Babića iz Jastrebarskog. Pobjednici natjecanja sudjelovat će na Državnom natjecanju koje će se krajem svibnja održati u Slavonskom Brodu.

-.-Zvonimira Ivanišević/ Zagrebancija-.-
Photo Zvonimira Ivanišević/ Zagrebancija  
Natjecanje je otvorio zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, koji smatra kako i biciklisti i pješaci i vozači mogu jačati svoju prometnu kulturu. Gradonačelnik se prisjetio svojih biciklističkih početaka.

- Imam ja više ožiljaka na koljenu nego vlasi na glavi. Nisam imao nikakve zaštite, samo smo se čelili, gulili i padali - rekao je gradonačelnik.

Oba natjecanja sastojala su se iz pismenog dijela na kojem se provjerilo poznavanje prometnih pravila te praktičnog dijela na biciklističkom poligonu.

Na području PUZ-a djeluje 29 školskih prometnih jedinica

- Djeca biciklisti najčešće stradavaju zbog neopreznih vozača, starijih osoba, i zato što sama ne poznaju dovoljno prometna pravila i prometne propise. Upravo na tome da djeca znaju više policija zajedno sa školama radi jako puno - istaknuo je načelnik Odjela sigurnosti cestovnog prometa PU zagrebačke Viktor Forjan.

-.-Zvonimira Ivanišević/ Zagrebancija-.-
Photo Zvonimira Ivanišević/ Zagrebancija  
Upravo zato je osnovni cilj natjecanja naučiti najmlađe kako se ponašati u prometu i kako izbjeći sve opasnosti.

- Važno je pobijediti, ali nama, vašoj ravnateljici i prometnoj policiji je najvažnije da vas sačuvamo od nesreća i da vas sačuvamo u prometu. Nama će biti najveći uspjeh da se nikome ništa ne dogodi u prometu - istaknuo je predsjednik AK Siget Damir Škaro.

Na području Zagreba i županije djeluje 29 školskih prometnih jedinica sa 645 članova, a u Policijskoj upravi zagrebačkoj nadaju se da će ovakvim natjecanjima potaknuti i druge sredine na osnivanje školskih prometnih jedinica.

>>>FOTOGALERIJU S NATJECANJA POGLEDAJTE OVDJE<<<

ključne riječi natjecanje školskih prometnih jedinica, sigurno u prometu, oš sesvetska sopnica, oš ljube babića, milan bandić
Imate zanimljivu priču, fotografiju, video? Tišti Vas neki problem ili mislite da bi bilo nešto zanimljivo za objaviti? Ispunite formular za kontakt, ostavite podatke i naši novinari kontaktirat će Vas u najbržem roku...