DRUŠTVO

FOTO: Maturanti se

i danas okupali u Manduševcu

UMJESTO BRAŠNA KONFETE

Zvonimira Ivanišević/ Zagrebancija

Iako su se Zagrepčani već navikli da im svake godine na norijadu središte grada zabijeli od brašna, učenici ove godine bacaju konfete

Autor: R.I.

Objavljeno: 18.05.2012. 12:31h

Prvi maturanti na Trgu bana Josipa Jelačića okupili su se nešto prije 11 sati. Uz zviždaljke i glasnu pjesmu nisu propustili ''obaviti'' tradicionalni dio svake norijade pa su, unatoč nešto nižim temeraturama, uskočili u hladan Manduševac.

-.-Zvonimira Ivanišević/ Zagrebancija-.-Iako su se Zagrepčani već navikli da im svake godine na dan maturanata središte grada zabijeli od brašna, čini se da je ova generacija uvela novu praksu pa Trg sada više izgleda kao mjesto gdje je prošla povorka karnevala u Rio de Janeiru.

Naime, tek je nekolicina bacala brašno jer su ove godine, sudeći prema onome što smo vidjeli, maturanti odlučili grad zasuti šarenim konfetama. Prema za sada viđenom, građani ne moraju strahovati ni od vodenih balona i pušaka za vodu jer se učenici trenutno samo prskaju između sebe i to nekolicina njih. No, naravno, što će biti kasnije, nitko ne može predvidjeti.

S obzirom da je tek počelo okupljanje, za sada nema nikakvih loših vijesti iz Hitne pomoći i policije o tome da je netko od učenika trebao liječničku pomoć zbog prevelike konzumacije alkohola.

Međutim, ukoliko se to i dogodi, dežurne ekipe su na terenu, odnosno djelatnici Hitne pomoći u pripravnosti su na nekoliko lokacija, a policajci i zaštitari trenutno paze da okupljanje na Trgu prođe bez ekscesa.

Navedene službe pridružit će se maturantima i na Bundeku, gdje je organizirana službena proslava Dana maturanata. Podsjećamo, organizator proslave, Grad Zagreb, izvijestio je kako je na Bundek zabranjeno unošenje alkohola, staklenih boca i nekih drugih predmeta.


FOTOGRAFIJE S TRGA POGLEDAJTE OVDJE

KLJUČNI PODACI

  • UMJESTO BRAŠNA KONFETE
  • FOTO: Maturanti se i danas okupali u Manduševcu

Autor:

R.I.

18.05.2012.

12:31h


AKTUALNOSTI, NAJČITANIJE