Trenutna pozicija: Naslovnica>Aktualnosti>Društvo
KAMPANJA MOJ ZELENI ZAGREB
Edukacijom djece proslavit će se Dani okoliša
Na Svjetski dan zaštite okoliša započet će kampanja Moj zeleni Zagreb kojoj je cilj educirati djecu o razvrstavanju otpada
slika vijesti

Photo Zvonimira Ivanišević/ Zagrebancija
Članak

Autor:
Objavljeno: 01.06.2012. 14:03h

Povodom Svjetskog dana okoliša Gradska uprava je pokrenula kampanju Moj zeleni Zagreb. Cilj kampanje je edukacija djece o važnosti odvajanja otpada tako su pripremljene slikovnice i bojanke kojima se uči djecu kako čuvati okoliš. Početak kampanje bit će u ponedjeljak 4. lipnja na Zrinjvcu kada će se prikazati edukacijski spotovi te izvesti prigodni program. Također će učenici Osnovne škole Ksaver Šandor Gjalski izvesti pjesmu koja će biti eko himna.

-.-PrtScr Jabuka TV-.-
Photo PrtScr Jabuka TV  
Marijan Maras, pročelnik Gradskog ureda za energetiku, zaštitu okoliša i održivi razvoj, na konferenciji za novinare rekao je kako su takvi projekti ključni za održivi razvoj. Istaknuo je da se svojim ekološkim projektima Zagreb stavio uz bok vodećim svjetskim gradovima.

Novi način naplate odvoza otpada

Gradonačelnik Milan Bandić istaknuo je kako se, pored razvijanja infrastrukture gospodarenja otpadom, paralelno mora razvijati svijest građana i promicati ekološka kultura.

- Bez tog dvoje nećemo imati što ostaviti budućim generacijama - rekao je Bandić.

Na pitanje novinara što je sa zahtjevom Ministarstva zaštite okoliša i prirode da se u 2013. godini mora početi odvojeno prikupljati bio otpad, Bandić je kazao kako će se taj rok ispoštivati. Također je kazao kako bi uskoro na snagu mogao stupiti novi način naplate odvoza otpada za kućanstva. Gradonačelnik nije htio iznositi detalje, ali je rekao kako novim cjenikom ne bi trebao doći do poskupljenja cijena.

Vezani članci:
FACEBOOK KOMENTARI
ključne riječi moj zeleni zagreb, ekologija, milan bandić, marijan maras, reciklaža, otpad,
Imate zanimljivu priču, fotografiju, video? Tišti Vas neki problem ili mislite da bi bilo nešto zanimljivo za objaviti? Ispunite formular za kontakt, ostavite podatke i naši novinari kontaktirat će Vas u najbržem roku...