DRUŠTVO

Dozvolu za pružanje

taksi usluga traži 282 vozača

LIBERALIZACIJA TRŽIŠTA

Zvonimira Ivanišević/ Zagrebancija

U Gradskom uredu za promet danas su otvorili sve prijave za nova vozila, a očekuje se da će sve prijave biti obrađene do srijede

Autor:

Objavljeno: 07.02.2011. 16:16h

Liberalizacija taksi tržišta u Zagrebu ulazi u završnu fazu. U Gradskom uredu danas su počeli otvarati prijave za dozvole za pružanje te usluge. U pristiglim prijavama su zahtjevi za izdavanjem ukupno 282 dozvole što znači da je toliko potencijalnih novih taksista na zagrebačkim ulicama.

-.-Stjepan Marković-.-Marijan Rendulić, Mijo Bezer i Dubravko Mahović iz Gradskog ureda za prometKako nam je kazao Mijo Bezer, pomoćnik pročelnika, pet gradskih dužnosnika provjerava pristigle. Oni će provjeravati jesu li zahtjevi stigli u propisano vrijeme, sadrže li su potrebnu dokumentaciju te jesu li u skladu s gradskom odlukom o liberaliziranju tržišta. Također morat će provjeriti jesu li ispunjeni svi zakonski uvjeti za dobivanje licencije koje je propisala država. Na kraju će gradski dužnosnici proanalizirati svaku pristiglu ponudu te ocijeniti kvalitetu vozila, vozača te kompletne logistike koja je neophodna za poslovanje.

Na natječaj se prijavile četiri tvrtke, tri Cammeove i Eko taksi

- Vjerujem da ćemo u srijedu obraditi sve pristigle prijave te zaključak poslati gradonačelniku koji donosi konačnu odluku o njihovom prihvaćanju - kazao je Bezer.

Iako konačnu odluku donosi gradonačelnik Milan Bandić u srijedu će se znati tko je od podnositelja zahtjeva prošao ‘prvi krug’. Od 282 zahtjeva najviše je dozvola zatražio Kosta Minovski vlasnike riječkog Cammea. On je u Zagrebu registrirao tri tvrtke od kojih je svaka zatražila 50 licenci što je ukupno 150 dozvola.

Na natječaj se javila još jedna tvrtka, riječ je o Eko taksiju koja planira koristiti hibridna vozila. Oni su zatražili 50 dozvola.

Od postojećih taksista koji su udruženi u Radio taksi Zagreb neki su zatražili da im se omogući da njihov obrt ima više od jednog vozila. Tako je 12 postojećih taksista zatražilo da ima se omogući da njihov obrt ima još jedno vozilo.

Osim postojećih taksista zahtjeve je podnijelo još 70 novih vozača koji bi bili obrtnici.

KLJUČNI PODACI

  • LIBERALIZACIJA TRŽIŠTA
  • Dozvolu za pružanje taksi usluga traži 282 vozača

Autor:

07.02.2011.

16:16h


AKTUALNOSTI, NAJČITANIJE