DRUŠTVO

Do jeseni ću tražiti

pojeftinjenje parkinga

BANDIĆ NAJAVIO:

Zvonimira Ivanišević/ Zagrebancija

Nakon dogovora o stavljanju novih parkirališta u naplatu i parkinga na Gornjem gradu, Bandić je opet lopticu prebacio na Zagrebparking

Autor:

Objavljeno: 07.05.2012. 15:06h

Sukladno dogovoru Zagrebparkinga i Gradskog ureda za promet, u sustav naplate najkasnije do 1. lipnja idu čak 932 parkirna mjesta diljem Zagreba. Parkirališta kod Porezne uprave u Sopotu s 221 mjestom, u Martićevoj sa 71 mjestom, kod Zagrebačke banke u Savskoj s 90 mjesta idu u sustav naplate za sedam dana, dok parkiralište kod Paromlina, koje ima 550 parkirnih mjesta i na kojem će se uvesti prvo zagrebačko Park&Ride parkiralište ide u sustav naplate najkasnije do 1. lipnja.

- Svi građani s kartom javnog gradskog prijevoza, koja košta 360 kuna, s dodatnih sto kuna mogu kupiti Park&Ride kartu, što znači da će svoj automobil svakog dana tokom jednog mjeseca moći parkirati kod Paromlina i koristiti javni gradski prijevoz po cijelom Zagrebu.

-.-Zvonimira Ivanišević/ Zagrebancija-.-Na novinarsko pitanje kako je moguće da primjerice, supruga s pokazom kupi Park&Ride karticu, za automobil koji zapravo koristi nje suprug, Bandić je odgovorio kako će se ''kolege iz Zagrebparkinga morati dovinuti da to spriječe.

Druga novina je vraćanje stanara Gornjeg grada u garažu na Tuškancu. Naime, na Gornjem gradu postoje 434 vozila, no samo 211 parkirnih mjesta, pa je dio stanara do ožujka prošle godine parkirao po povlaštenim uvjetima, odnosno po cijeni od 1300 kuna godišnje, u toj garaži.

Povlašteni parking u Tuškancu po staroj cijeni od 110 kuna mjesečno

Prema dogovoru između Zagrebparkinga i Gradskog ureda, stanari koji imaju parkirna mjesta na Gornjem gradu dobili bi rješenja prema kojima ta mjesta mogu koristiti isključivo za svoje automobile, oni koji nema mjesto na Gornjem gradu parkirali bi po cijeni od 110 kuna mjesečno u garaži Tuškanac, a za vrijeme posjeta stranih delegacija Vladinoj rezidenciji, u garaži bi besplatno smjeli parkirati i stanari Visoke ulice i Ulice Vatroslava Lisinskog.

- Konačno mi je drago da je direktor Zagrebparkinga shvatio da ne možemo kažnjavati ljude s Gornjeg kraja koji ničim nisu krive ili ljude iz Streljačke, Dežmanovog prolaza, Mesničke, Gundulićeve i Jurjevske gdje smo radili pješačke zone - rekao je gradonačelnik Milan Bandić.

Osim toga, ispred 18 zagrebačkih vrtića osigurano je od tri do pet parkirnih mjesta, na kojima se 15-ak minuta mogu zadržati roditelji koji dovoze ili odvoze svoju djecu. Do početka ljeta namjerava se osigurati mjesta ispred još 13 vrtića koji se nalaza u zonama naplate parkinga.

Ipak, to još nije sve, sudeći po najavama zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića:

- Kolege u Zagrebačkom holdingu mogu očekivati do jeseni zahtjev za smanjenjem cijena parkiranja u određenim zonama - najavio je gradonačelnik.

KLJUČNI PODACI

  • BANDIĆ NAJAVIO:
  • Do jeseni ću tražiti pojeftinjenje parkinga

Autor:

07.05.2012.

15:06h


AKTUALNOSTI, NAJČITANIJE