Trenutna pozicija: Naslovnica>Aktualnosti>Društvo
UDRUGA PHILLIP
Djeci u bolnici igra i radionice uljepšavaju dane
VIDEOPRIČA: Dijete ima tri želje, a to su da zagrli mamu, ozdravi i ima mogućnost igrati se jer je ipak samo dijete, kazao je Budak
slika vijesti
Mali pacijeniti na onkološkom odjelu Klaićeve bolnice primaju darove od premijekre Jadranke Kosor
Photo Martina Horvat
Članak

Autor: Tanja Molvarec
Objavljeno: 11.05.2012. 13:30h

Kako bi teške bolesničke dane djeci učinili što zabavnijim i podnošljivijim, grupa mladih volontera na čelu s Branimirom Budakom udružila se u Udrugu Phillip i svakodnevno s mališanima provode kreativne radionice. Vesela srijeda naziv je jedne takve radionice u Klaićevoj bolnici u kojoj se crta, izrađuje nakit i rade male glinene skulpture.

-.-PrtScr Jabuka TV-.-
Photo PrtScr Jabuka TV  
- To je radionica u kojoj mi s djecom radimo razne kreativne stvari koje oni onda mogu pokloniti mami ili tati ili možda medicinskom osoblju. Djeci je potrebna igra i djeca u bolnici imaju tri želje. Prva želja je da zagrli mamu, druga da ozdravi a treća da ima priliku skratiti vrijeme i baviti se nečim zabavnim i kreativnim -kazao je Branimir Budak, predsjednik Udruge Phillip.

Budak: Roditelji mene i volonterke zaustavljaju na ulici i zahvaljuju

Iako ova udruga postoji tek od 2010. godine i djeluje samo na području Zagreba, već dobivaju brojne pozive iz drugih gradova i županija. Djeca i njihovi roditelji pozitivno reagiraju na ovakav tip radionice.

- Mene i voloterke zaustavljaju često na ulici roditelji u znak zahvale što smo bili s njihovom djecom. Jer njima je važno znati tko s njima provodi vrijeme i kako. Ako uz to vide djetetov osmijeh nakon svake odrađene radionice, njihova sreća je velika - kazao je Budak.

-.-PrtScr Jabuka TV-.-
Photo PrtScr Jabuka TV  
Udruga Phillip je prva udruga koja aktivno sudjeluje kreativnim programom u procesu liječenja djece na kliničkoj njezi. Mjesečno rade s više od 200 djece raznih oboljenja u čak četiri bolnice. Iako su dugo tražili pomoć Grada, tek prošli mjesec su im iz Gradskog ureda za zdravstvo odobrili sredstva kojima mogu kupiti neke materijale za radionice.

- Moram priznat da smo imali poteškoća s tim, ali kada radite ono što volite nije vam teško pomučiti se malo. Zadovoljni smo kako Grad pomaže. Naravno, moglo bi biti i bolje, ali to sada ovisi o našim ciljevima i vizijama. Što su one bolje, vjerujem da će Udruga rasti i financijski jačati kako bi mogli uvijek kupiti dovoljno materijala za radionice – kazao je Budak.

U Udruzi za sada djeluju samo volonterke, a sve više ljudi se javlja kako bi ponudili svoju pomoć ili tek potporu ovom hvalevrijednom projektu. Ove godine na dan osnivanja udruge, 27. studenoga, Udruga Philip u Hrvatsku planira dovesti brojne stručnjake te obilježiti Prvi međunarodni dan bolničke djece.

Ako želite više saznati o Udruzi ili im na bilo koji naćin pomoći, posjetite njihove internetske stranice. Tamo možete naći i komentare djece u bolnicama koji su oduševljeni ovakvim načinom rada.

Vezani članci:
FACEBOOK KOMENTARI
ključne riječi braimir budak, udruga phillip, bolnička djeca, djeca
Imate zanimljivu priču, fotografiju, video? Tišti Vas neki problem ili mislite da bi bilo nešto zanimljivo za objaviti? Ispunite formular za kontakt, ostavite podatke i naši novinari kontaktirat će Vas u najbržem roku...