DRUŠTVO

Darko Breintefeld

je šampion zdravlja u 2011.

URUČENA NAGRADA

Prt Scr Jabuka TV

S alkoholičarima radi i liječnik Darko Breitenfeld, koji je zahvaljujući svome dugogodišnjem radu osvojio nagradu Šampion 2011. godine

Autor: Kristina Križić

Objavljeno: 25.04.2012. 22:01h

Zagrepčani nisu previše skloni zdravom načinu života, a to pokazuje podatak da njih čak 40 posto ima problema s prekomjernom težinom. Kako bi potaknuli promicanje zdravog načina života, Gradski ured za zdravstvo i branitelje povodom Svjetskog dana zdravlja organizirao je nagradu Šampion zdravlja za 2011. godinu. Značaj same nagrade komentirao je i Davor Bernardić, predsjednik Gradske skupštine.

- Zdrav način života je jedini način života da se podigne svijest o važnosti zdravlja u društvu kao jednom od temeljnih pokretača zdravog društva. Jer zdravi čovjek je onaj koji nešto stvara, pokreće, a ako njega nema, nema ni napretka – rekao nam je Bernardić.

Pored prekomjerne težine, Zagrepčani se suočavaju i s drugim porocima, a jedan od najčešćih je alkohol. Suočavanje s praznim džepovima i lošom ekonomskom situacijom često dovodi do bijega u alkoholizam. S alkoholičarima radi i liječnik Darko Breitenfeld, koji je zahvaljujući svome dugogodišnjem radu osvojio nagradu Šampion 2011. godine. Breitenfeld svakodnevno radi s alkoholičarima kojima pomaže pronaći pravi put.

- Htio bih svima poručiti da je vrlo važno probleme s alkoholizmom prepoznati vrlo rano kako bi se izbjeglo ponavljanje istih pogrešaka u budućnosti. Jer ako djeca to vide od vas, onda neće ni znati drugačije – kazao nam je Breintefeld.

Nagradu Šampion zdravlja Breintefeldu je uručio predsjednik Gradske skupštine. Dobitnik je istaknuo kako je pomalo ostao iznenađen te da mu ova nagrada puno znači.

- To je praktički nagrada ogromnom broju ljudi bez kojih to nikada ne bih napravio. To je nagrada mnogim ljudima koji nisu samo izdržali trijezni, nego su i duševno zdraviji, a što je najbitnije, sada su spremni pomoći nekom drugome tko je u nevolji- izjavio je dobitnik nagrade.

Gradski ured za zdravstvo i branitelje izložio je prezentaciju Zagreb – zdravi grad kojim se nastojalo ukazati na zdravstvene probleme s kojima se susreću Zagrepčani, a najčešće su cirkulacijske bolesti i novotvorine. Predstavljeni projekt kreće od ove godine, a trajat će sve do 2014.

KLJUČNI PODACI

  • URUČENA NAGRADA
  • Darko Breintefeld je šampion zdravlja u 2011.

Autor:

Kristina Križić

25.04.2012.

22:01h


AKTUALNOSTI, NAJČITANIJE