POLITIKA

Bernardić: Bandić

više ne kontrolira Grad

SITUACIJA JE SVE LOŠIJA

Zvonimira Ivanišević/ Zagrebancija

Gradonačelnik Bandić nije unaprijed obavijestio ni Gradsku skupštinu niti javnost da je situacija s Proračunom toliko loša

Autor:

Valentina Jarnjak

Objavljeno: 11.05.2012. 10:16h

Davor Bernardić, predsjednik Gradske skupštine grada Zagreba, kako doznajemo, nije bio unaprijed obaviješten o Mjerama štednje koje je donio gradonačelnik Bandić i činjenici da je izvršenje zagrebačkog Proračuna privremeno obustavljeno.

- Gradonačelnik nije obavijestio Gradsku skupštinu o svojim namjerama, a trebao je puno ranije biti korektan i izvijestiti i javnost, ali i zaposlenike Gradske uprave da je stanje s Proračunom Zagreba toliko loše – rekao je Bernardić.

Bernardić smatra kako je ovaj potez Bandića samo još jedan pokazatelj kako su oni bili cijelo vrijeme u prvu kada su upozoravali da je situacija s proračunom loša i da Grad ne funkcionira onako kako bi trebao.

- Bandić je ovime pokazao da je sve ono na što smo ga mi upozoravali točno. Žalosno je jedino to da gradonačelnik nešto poduzima tek kada voda dođe do grla, a to je prekasno – zaključio je Davor Bernardić i napomenuo kako Grad više ne može tako funkcionirati, a da Bandić samo pokazuje kako više ne kontrolira i ne vodi Zagreb.

Podsjetimo, gradonačelnik Milan Bandić prije nekoliko je dana donio Mjere privremen obustave izvršenja Proračuna grada Zagreba za 2012. godinu u kojima domovima za stare i nemoće uzima 9 milijuna kuna, a svom Uredu 5 milijuna kuna, i to je samo jedan od primjera nelogičnosti mjera štednje.

KLJUČNI PODACI

  • SITUACIJA JE SVE LOŠIJA
  • Bernardić: Bandić više ne kontrolira Grad

Autor:

Valentina Jarnjak

11.05.2012.

10:16h


AKTUALNOSTI, NAJČITANIJE