Trenutna pozicija: Naslovnica>Aktualnosti>Politika
SITUACIJA JE SVE LOŠIJA
Bernardić: Bandić više ne kontrolira Grad
Gradonačelnik Bandić nije unaprijed obavijestio ni Gradsku skupštinu niti javnost da je situacija s Proračunom toliko loša
slika vijesti

Photo Zvonimira Ivanišević/ Zagrebancija
Članak

Autor:

Valentina Jarnjak

Objavljeno: 11.05.2012. 10:16h

Davor Bernardić, predsjednik Gradske skupštine grada Zagreba, kako doznajemo, nije bio unaprijed obaviješten o Mjerama štednje koje je donio gradonačelnik Bandić i činjenici da je izvršenje zagrebačkog Proračuna privremeno obustavljeno.

- Gradonačelnik nije obavijestio Gradsku skupštinu o svojim namjerama, a trebao je puno ranije biti korektan i izvijestiti i javnost, ali i zaposlenike Gradske uprave da je stanje s Proračunom Zagreba toliko loše – rekao je Bernardić.

Bernardić smatra kako je ovaj potez Bandića samo još jedan pokazatelj kako su oni bili cijelo vrijeme u prvu kada su upozoravali da je situacija s proračunom loša i da Grad ne funkcionira onako kako bi trebao.

- Bandić je ovime pokazao da je sve ono na što smo ga mi upozoravali točno. Žalosno je jedino to da gradonačelnik nešto poduzima tek kada voda dođe do grla, a to je prekasno – zaključio je Davor Bernardić i napomenuo kako Grad više ne može tako funkcionirati, a da Bandić samo pokazuje kako više ne kontrolira i ne vodi Zagreb.

Podsjetimo, gradonačelnik Milan Bandić prije nekoliko je dana donio Mjere privremen obustave izvršenja Proračuna grada Zagreba za 2012. godinu u kojima domovima za stare i nemoće uzima 9 milijuna kuna, a svom Uredu 5 milijuna kuna, i to je samo jedan od primjera nelogičnosti mjera štednje.

ključne riječi milan bandić, davor bernardić, gradska skupština, gradska uprava, mjere štednje, privremena obustava proračuna
Imate zanimljivu priču, fotografiju, video? Tišti Vas neki problem ili mislite da bi bilo nešto zanimljivo za objaviti? Ispunite formular za kontakt, ostavite podatke i naši novinari kontaktirat će Vas u najbržem roku...