DRUŠTVO

Bandićeve fontane

čuvaju Marićevi sokoli

ŠTIĆENI 'POKLON GRAĐANIMA'

Facebook

Gradonačelnik Milan Bandić rekao je kako su fontane poklon svim Zagrepčanima, a taj 'poklon građanima'' čuvaju zaštitari

Autor: R.I.

Objavljeno: 24.12.2012. 10:56h

Samo nekoliko sati nakon svečanog otvorenja dviju fontana i pothodnika kod Nacionalne i sveučilišne knjižnice, a za koje je gradonačelnik Milan Bandić rekao kako su poklon svim Zagrepčanima, nemalo nas je iznenadilo da taj 'poklon građanima'' čuvaju zaštitari.

Naime, na samom platou kod fontana prešetava se zaštitar Sokol Marića. Hoće li se područje ''štititi'' samo dok traje probni rad, ili će tamo i u budućnosti biti parkirano zaštitarsko vozilo kao ''baza'' zaštitarima koji čuvaju 18,5 milijuna kuna vrijedne fontane i pothodnike, tek trebamo vidjeti.

Podsjetimo, sasvim neočekivano, gradonačelnik je u nedjelju u večernjim satima otvorio dvije fontane. Fontane su u rad puštene uz himnu i Odu radosti, nakon čega je monsinjor Zlatko Koren započeo molitvu.

Radovi na fontanama u Ulici Hrvatske bratske zajednice trajali su šest mjeseci, a sve te mjesece zapravo je obilježio sukob između Grada i Skupštine. Projekt fontana vrijedan je 18.5 milijuna, što su mnogi smatrali prevelikim izdatkom za ovo doba krize.

KLJUČNI PODACI

  • ŠTIĆENI 'POKLON GRAĐANIMA'
  • Bandićeve fontane čuvaju Marićevi sokoli

Autor:

R.I.

24.12.2012.

10:56h


AKTUALNOSTI, NAJČITANIJE