Trenutna pozicija: Naslovnica>Aktualnosti>Društvo
AKTUALNI SAT
Bandić SDP-u: Bog će vas kazniti zbog vrtića
Osim cijene vrtića, Bandić se osvrnuo i na problem Jakuševca kazavši kako je njegova savjest čista jer se po tom pitanju sastao s Holy
slika vijesti

Photo Zvonimira Ivanišević/ Zagrebancija
Članak

Autor: Valentina Jarnjak

Autor: Sarah Srdar
Objavljeno: 26.04.2012. 11:52h
Aktualni sat 36 sjednice Gradske skupštine zahuktao se već kod prvog pitanja i to SDP-ovog zastupnika Marina Knezovića oko teme odlagališta otpada Jakuševca. Gradonačelnik Milan Bandić je Knezoviću odgovorio što je sve Grad učinio po pitanju uređenja Jakuševca, ali je naglasio da to ipak nije dovoljno.

-.-Sarah Srdar-.-
Photo Sarah Srdar  
- Stanovnici Jakuševca, usprkos svim našim nastojanjima, stanuju pokraj ekološke bombe. Moja savjest je čista jer sam se i prije pet dana dogovarao s ministricom Mirelom Holy da se pronađe adekvatno rješenj, ali Skupština je ta koja sve stopira - rekao je Bandić.

Prisutni Jakuševčani ustali su se i pokazali netrpeljivost prema gradskim zastupnicima.

- Knezoviću, sram te može biti - vikali su stanovnici Jakuševca, što je gradonačelniku dalo vjetar u leđa pa je uputio Knezovića da prošeće Jakušvcem jer ionako stanuje u blizini.

- Kad ja tamo dođem, gost sam dva dana, a što se vas tiče, sumnjam da vas svaka kuća poznaje - poručio je Bandić uz glasan pljesak Jakuševčana.

Ivana Mlinar Horvat upitala je Milana Bandića kako misli omogućiti svakom djetetu mjesto u dječjem vrtiću u 2013. godini, kao što je najavio, što je Bandića ponukalo na još jedan konflikt s gradskim zastupnicima.

- Ja sam najmanje kriv što u Zagrebu nije prošao socijalni princip naplate vrtića i zbog toga sam užasno nesretan. Vas će Bog kazniti - upozorio je Bandić Mlinar Horvat.

U raspravu se na zanimljiv način uključio i predsjednik Gradske skupštine Davor Bernardić, koji je upozorio Bandića zbog neprimjerene konstatacije.

-.-Zvonimira Ivanišević/ Zagrebancija-.-Davor Bernardić, predsjednik Gradske skupštine
Davor Bernardić, predsjednik Gradske skupštine
Photo Zvonimira Ivanišević/ Zagrebancija  
- Vi niste Božji izaslanik pa ne znate koga će Bog kazniti - rekao je Bernardić.

Aktualni sat su gradski zastupnici HDZ-a iskoristili za ispitivanje gradonačelnika oko smanjenja plaća u Gradu i upitali ga ne misli da je za takav potez kasno sada kada građani već dugo osjećaju posljedice krize.

Bandić je smatrao kako je baš to prigodan trenutak da ispriča vic.

- Koja je razlika između dobrog i lošeg konja? Dobar ima sto vrlina, a loš samo jednu - zaključio je Bandić.

No, pitanja o plaćama i božićnicama u Gradskoj upravi i u Zagrebačkom holdingu ipak su natjerala gradonačelnika i na ozbiljan komentar.

- Ako se ne trznemo, u Holdingu će kroz tri mjeseca, a u Gradu kroz pet mjeseci biti upitna isplata plaća svima - upozorio je Bandić.

U međuvremenu, stanari Jakuševca napustili su dvoranu u kojoj još uvijek traje aktualni sat 36. sjednice Gradske skupštine.

 U nastavku aktualnog sata 36. sjednice Gradske skupštine, tenzije su se smirile i glatko je teklo postavljanje pitanja gradonačelniku i predsjedniku uprave Holdinga Ivi Čoviću.

Alen Ostojić iz HSLS-a upitao je Čovića je li točna informacija da je na ŠRC Jarun ukinuta ambulanta Hitne pomoći u trenutku kada dolazi sezona i svi znaju koliko je često potrebna medicinska intervencija, no Čović je opovrgnuo takve glasine.

- Informacija koju ste dobili nije točna jer dosada nije donesena Odluka o ukidanju Hitne pomoći. Naravno da ne treba ukinuti dobru praksu, posebno ne na štetu građana. U nijednom trenutku ne smije se ugroziti njihova sigurnost - odgovorio je Ivo Čović.

 

-.-Zvonimira Ivanišević/ Zagrebancija-.-Danira Bilić (HDZ)
Danira Bilić (HDZ)
Photo Zvonimira Ivanišević/ Zagrebancija  
Sjednica Skupštine Holdinga u svibnju

 

Ivo Čović i u nastavku je odgovarao na pitanja zastupnika, a jedno od njih je i pitanje HSS-ovca Nenada Matića kada će biti održana sjednica Skupštine Holdinga na kojoj će bit usvojen, ili odbijen, plan investicija za 2012. godinu. Čović je odgovorio točnim datumom, 16. svibnja ove godine, što je kasnije potaknulo HDZ-ovu zastupnicu Daniru Bilić da izrazi svoju zgroženost nad takvom situacijom.

 

- Jeste li vi svi svjesni da, nakon što je gradonačelnik vrlo jasno upozorio u kakvim se problemima nalaze i Grad i Holding, vi još uvijek nemate Plan investicija za ovu godinu? U svibnju gospodo, u svinju je prekasno - rekla je Bilić.

 

Aktualni sat nije prošao bez Božice Šolić (HDZ) i pitanja vezanog za infrastrukturu Brezovice koju je Čović u srijedu posjetio i rekao joj kako su radovi o kojima ona govori već započeli.

 

- Vi gospodine Čoviću vozite slalom kroz moja pitanja. Ja upitam jedno, a vi govorite drugo. Pratit ću vas i provjeravati kada će započeti svi obećani radovi - zaključila je Šolić.

 

Aktualni sat je nakon dva sata trajanja priveden kraju, a nakon kratke stanke, zastupnike čeka rasprava na prvu točku dnevnog reda današnje sjednice i to na Izvješće o stanju i kretanju sigurnosih pokazatelja na području grada Zagreba u 2011. godini čiji će izlagatelj biti načelnik Policijske uprave zagrebačke Tomislav Buterin.

ključne riječi milan bandić, davor bernardić, gradska skupština, sjednica, jakuševec, jakuševčani
Imate zanimljivu priču, fotografiju, video? Tišti Vas neki problem ili mislite da bi bilo nešto zanimljivo za objaviti? Ispunite formular za kontakt, ostavite podatke i naši novinari kontaktirat će Vas u najbržem roku...