POLITIKA

Bandić rebalansom

spašava projekt fontana

DODATNIH 15 MILIJUNA

Zvonimira Ivanišević/ Zagrebancija

Rebalansom proračuna za 15 milijuna povećava se stavka za uređenje grada izvan redovnih programa. Ovaj novac uglavnom ide za fontane

Autor:

Objavljeno: 10.07.2012. 10:48h

Gradonačelnik Milan Bandić odlučio je rebalansom proračuna, koji ide na sjednicu Gradske skupštine u četvrtak, riješiti problem financiranja izgradnje fontana ispred Nacionale sveučilišne knjižnice. Naime, ostaje upitno kako će gradonačelnik platiti radove koji su započeli prije gotovo mjesec dana.

-.-Zvonimira Ivanišević/ Zagrebancija-.-Božidar Merlin, zamjenik pročelnika Gradskog ureda za prostorno uređenje, izgradnju Grada, graditeljstvo, komunalne poslove i prometNa sjednici u travnju, kada se donosio Program izgradnje komunalne infrastrukture, zastupnici su amandmanom iz programa izbacili rekonstrukciju Cvjetnog i izgradnju fontana. Na taj način postaje upitno kako će se platiti radovi. Prošli tjedan na sjednici Odbora za kontrolu, Božidar Merlin, zamjenik pročelnika Gradskog ureda za komunalnu infrastrukturu i izgradnju Grada, na pitanje kako se plaćaju radovi koji su počeli kazao je da još ništa nije plaćeno jer fakture nisu počele stizati. 

Ministarstvo 'nagazilo' Gradsku upravu

Sada ostaje pitanje kako će Gradska uprava platiti te radove. Prostora više nema ni za 'kreativna rješenja' kojima se pribjegavalo prijašnjih godina. U Gradskoj upravi više ne mogu računati na blagonaklonost Ministarstva financija kojeg sada kontrolira Bandićeva bivša stranka. Najbolji primjer bio je ekspeditivni dolazak inspekcije tog Ministarstva kada ih je pozvala Gradska skupština da provjere način trošenja proračuna.

-.-Admir Buljubasic / CROPIX-.-Radovi na izgradnji fontana započeli su prije gotov mjesec danaBandić se zbog toga našao u ozbiljnim problemima jer je započeo radove te ne može odustati od njih, no ne može ih platiti. Rješenje problema pronađeno je u rebalansu proračuna kroz povećanje stavke Uređenje grada izvan redovnih programa, koja se nalazi među rashodima Gradskog ureda za komunalnu infrastrukturu i izgradnju grada.

Stavka za objekte izvan programa povećana je za 15 milijuna kuna

U ovoj je stavci dio koji se odnosi na građevinske objekte povećan s deset na 25 milijuna kuna. Za dodatnih 15 milijuna kuna trebalo bi se urediti nekoliko objekata, no svi ti radovi su minorni, a ono na što će se potrošiti glavnina ovih sredstava je plaćanje radova na fontanama.

Sada jedino što ostaje je vidjeti hoće li zastupnici u četvrtak dići ruku za rebalans. Ako zastupnici ne podrže rebalans, gradonačelnik će morati tražiti nova rješenja.

KLJUČNI PODACI

  • DODATNIH 15 MILIJUNA
  • Bandić rebalansom spašava projekt fontana

Autor:

10.07.2012.

10:48h


AKTUALNOSTI, NAJČITANIJE