DRUŠTVO

Bandić izdvojio 30

milijuna kuna za Radničku

ZAPOČELI RADOVI

Prt Scr Jabuka TV

Započela je i izgradnja kružnog toka na raskrižju Radničke i Zaharove koji će potrajati do Velike Gospe, rekao je Milan Bandić

Autor: Kristina Križić

Objavljeno: 20.07.2012. 15:55h

Na Radničkoj cesti započeli su brojni radovi čija ukupna cijena iznosi 30 milijuna kuna. Unutar koridora Radničke projektiran je glavni kolnik s 542 parkirališna mjesta te obostrano nogostupi s biciklističkim stazama. Gradonačelnik Bandić istaknuo je nužnost ovih projekata.

- Budući da je u ovdje zadnjih 10 godina napravljen novi grad. Napravljeni su veliki stambeni i poslovni objekti. Da ovo napravimo, na jesen bi ovdje imali katastrofu – rekao je gradonačelnik Zagreba, Milan Bandić.

Pored toga, započeli su i radovi na raskrižju s Vukovarskom ulicom čime se omogućuje povoljnije odvijanje prometa, a prije samog uklopa Radničke na na Vukovarsku napravit će se proširenje kolnika Radničke za 3 metra. Također, započela je i izgradnja kružnog toka na raskrižju Radničke i Zaharove.

- Javni natječaj je učinjen i do Velike Gospe ćemo to pratit jer ne idemo na godišnji odmor i napravit ćemo to na vrijeme – kazao nam je Bandić.

Uz raskrižje s kružnim tokom prometa izvest će se korekcije nogostupa prema postojećim širinama. Gradonačelnik Zagreba je zamolio građane za strpljenje.

- Molim građane za razumijevanje, sve će to biti jako brzo gotovo. Ja ću tu dolaziti i kontrolirati tako da se vidimo

Planirani rok dovršetka radova, na izvanrednom održavanju Radničke ceste od Zaharove do Vukovarske, uključujući raskrižje sa Zaharovom je 15. kolovoza, a dotada se promet odvija obilaznim putem i to iz smjera jug: Ulica grada Vukovara – Držićeva – Kneza Branimira – Zaharova te iz smjera sjever: Zaharova – Zavrtnica – Podaubskoga – Heinzelova – Ulica grada Vukovara – Radnička.


KLJUČNI PODACI

  • ZAPOČELI RADOVI
  • Bandić izdvojio 30 milijuna kuna za Radničku

Autor:

Kristina Križić

20.07.2012.

15:55h


AKTUALNOSTI, NAJČITANIJE