Trenutna pozicija: Naslovnica>Aktualnosti>Društvo
ZAPOČELI RADOVI
Bandić izdvojio 30 milijuna kuna za Radničku
Započela je i izgradnja kružnog toka na raskrižju Radničke i Zaharove koji će potrajati do Velike Gospe, rekao je Milan Bandić
slika vijesti

Photo Prt Scr Jabuka TV
Članak

Autor: Kristina Križić
Objavljeno: 20.07.2012. 15:55h
Na Radničkoj cesti započeli su brojni radovi čija ukupna cijena iznosi 30 milijuna kuna. Unutar koridora Radničke projektiran je glavni kolnik s 542 parkirališna mjesta te obostrano nogostupi s biciklističkim stazama. Gradonačelnik Bandić istaknuo je nužnost ovih projekata.

- Budući da je u ovdje zadnjih 10 godina napravljen novi grad. Napravljeni su veliki stambeni i poslovni objekti. Da ovo napravimo, na jesen bi ovdje imali katastrofu – rekao je gradonačelnik Zagreba, Milan Bandić.

Pored toga, započeli su i radovi na raskrižju s Vukovarskom ulicom čime se omogućuje povoljnije odvijanje prometa, a prije samog uklopa Radničke na na Vukovarsku napravit će se proširenje kolnika Radničke za 3 metra. Također, započela je i izgradnja kružnog toka na raskrižju Radničke i Zaharove.

- Javni natječaj je učinjen i do Velike Gospe ćemo to pratit jer ne idemo na godišnji odmor i napravit ćemo to na vrijeme – kazao nam je Bandić.

Uz raskrižje s kružnim tokom prometa izvest će se korekcije nogostupa prema postojećim širinama. Gradonačelnik Zagreba je zamolio građane za strpljenje.

- Molim građane za razumijevanje, sve će to biti jako brzo gotovo. Ja ću tu dolaziti i kontrolirati tako da se vidimo

Planirani rok dovršetka radova, na izvanrednom održavanju Radničke ceste od Zaharove do Vukovarske, uključujući raskrižje sa Zaharovom je 15. kolovoza, a dotada se promet odvija obilaznim putem i to iz smjera jug: Ulica grada Vukovara – Držićeva – Kneza Branimira – Zaharova te iz smjera sjever: Zaharova – Zavrtnica – Podaubskoga – Heinzelova – Ulica grada Vukovara – Radnička.


ključne riječi radnička ulica, milan bandić, vukovarska ulica, kružni tok, 30 milijuna kuna, zaharova
Imate zanimljivu priču, fotografiju, video? Tišti Vas neki problem ili mislite da bi bilo nešto zanimljivo za objaviti? Ispunite formular za kontakt, ostavite podatke i naši novinari kontaktirat će Vas u najbržem roku...