DRUŠTVO

Bandić: Oprostite mi

šator jer je to šator ljepote

NA OTVORENJU MODNOG SAJMA

Zvonimira Ivanišević/ Zagrebancija

Gradonačelnik Milan Bandić otvorio je modni sajam Fashion industrije koji se održava na Trgu bana Jelačića u nekoliko šatora

Lijepa odjeća, nakit, cipele i odijela dovoljan su motiv koji će privući svaku damu i gospodina na 3. regionalni modni sajam Fashion industrije koji se održava na Trgu bana Jelačića. Osim jedinstvene ponude modnih noviteta i mogućnosti povoljne kupnje, posjetitelje očekuju modne revije na otvorenom, kreativne radionice, druženje s dizajnerima i brojne nagradne igre.

-.-Zvonimira Ivanišević/ Zagrebancija-.-- U godinu dana smo napravili mnogo i uspjeh je vidljiv. Ovo je najznačajniji sajam, jedinstven u ovom dijelu Europe i s ponosom mogu reći da se broj inozemnih izlagača povećao za 30 posto u odnosu na prošlu godinu. Zahvaljujem gradu što je ustupio ovaj Trg kao mjesto na kojem možemo predstaviti svoje novitete - kazao je Vinko Filipić, modni direktor Fashion.hr koncepta.

Organizatori se nadaju da će tijekom tri dana koliko traje sajam, dakle sve do 13. svibnja, svaki građanin pronaći ponešto za sebe. Iako tražiti ulaganja u ova krizna vremena u modnu indstriju nije lako, Filipić je istaknuo koliko je moda društveno odgovoran posao.

- Nacionalna moda je stvar nacionalnog ponosa i vjerujem da će i kod nas to biti prepoznato kao takvo - kazao je Filipić.

Modni sajam je otvorio gradonačelnik Milan Bandić koji se ispričao građanima zbog nekoliko postavljenih šatora u kojima se izlažu modni noviteti, a koji su zauzeli većinu trga.

Bandić se pripremao započeti govor kada ga je prekinuo bijesni građanin koji je počeo vikati: Govori čovjek s preko 200 kaznenih prijava i čovjek koji je upropastio Zagreb.

Međutim, Bandić se nije dao smesti pa je nepoznatom ljutitom Zagrepčanu rekao da je ovo demokracija te da neka viče kada on završi.

- Zagrepčani će mi oprostiti šator jer to je šator ljepote. Na najbolji način promiče kulturu odijevanja u Zagrebu i gospodarstvo. Pozivam građane da dođu i odaberu toaletu i dođu do novih saznanja u kulturi odijevanja - kazao je Bandić.

Nove krpice su došle pogledati i Renata Sopek, Marijana Batinić i Edita Misirić. Na ovom sajmu izlaže više od stotinu hrvatskih i regionalnih dizajnera te predstavnika modne industrije, a među ostalima stigli su i gosti iz BiH, Srbije i Slovenije. Osim što će predstaviti modne novitete, ovaj sajam ima i humanitarni karakter jer je organizirana akcija za azil za napuštene životinje Dumovec.

>>> POGLEDAJTE FOTOGRAFIJE S OTVORENJA OVOG ZNAČAJNOG SAJMA MODE<<<

KLJUČNI PODACI

  • NA OTVORENJU MODNOG SAJMA
  • Bandić: Oprostite mi šator jer je to šator ljepote

11.05.2012.

14:07h


AKTUALNOSTI, NAJČITANIJE