DRUŠTVO

Aplikacija pomaže turistima

na hrvatskim cestama

CROATIA TRAFFIC INFO

hak.hr

HAK-ova aplikacija nudi pregled stanja na cestama, slike s preko 150 kamera, pozivanje pomoći na cesti i popis 700-tinjak benzinskih postaja

Autor:

Objavljeno: 24.07.2012. 11:09h

Hrvatsku godišnje posjeti oko 11 milijuna turista, a 90 posto njih dolazi cestovnim putem. Kako bi im pomogao na cestama, HAK je pokrenuo Croatia traffic info, aplikaciju za pametne telefone namijenjenu stranim turistima.

-.-hak.hr-.-- Aplikacija je u suštini klon naše hrvatske aplikacije, samo s bitnim elementima za turiste. Ono što je najvažnije na četiri je jezika, engleskom, njemačkom, talijanskom i hrvatskom za one turiste kojima je hrvatski bliži nego drugi strani jezici - rekao nam je Goran Baotić, informatičar HAK-a.

Aplikaciju će strani turisti moći preuzeti potpuno besplatno, a ona nudi sve što je vozaču turistu potrebno na putu kroz Hrvatsku. 

- Aplikacija nudi pregled stanja na cestama, slike uživo s preko 150 kamera, uslugu pozivanja pomoći na cesti gdje se lokacija korisnika prenosi direktno u naš kontaktni centar što će uz potencijalne probleme uz jezičnu barijeru itekako koristiti turistima koji se nađu u potrebi za prvom pomoći na cesti - istaknuo je Baotić.

Usto, tu je pregled 700-injak benzinskih postaja te 15-ak tisuća interesnih točaka podijeljenih u 20 kategorija.

Početkom srpnja predstavljena je i nadogradnja HAK 2.0. aplikacije, a u HAK-u su zadovoljni odazivom korisnika.

- Preko 80 posto korisnika koji su dosad imali aplikaciju nadogradili su je, primamo iznimno puno prijedloga, konstruktivnih kritika i nadasve pohvala i jako smo zadovoljni time kako je to odjeknulo - zaključio je naš sugovornik.

 


 

KLJUČNI PODACI

  • CROATIA TRAFFIC INFO
  • Aplikacija pomaže turistima na hrvatskim cestama

Autor:

24.07.2012.

11:09h


AKTUALNOSTI, NAJČITANIJE