Trenutna pozicija: Naslovnica>Aktualnosti>Društvo
CROATIA TRAFFIC INFO
Aplikacija pomaže turistima na hrvatskim cestama
HAK-ova aplikacija nudi pregled stanja na cestama, slike s preko 150 kamera, pozivanje pomoći na cesti i popis 700-tinjak benzinskih postaja
slika vijesti

Photo hak.hr
Članak

Autor:
Objavljeno: 24.07.2012. 11:09h

Hrvatsku godišnje posjeti oko 11 milijuna turista, a 90 posto njih dolazi cestovnim putem. Kako bi im pomogao na cestama, HAK je pokrenuo Croatia traffic info, aplikaciju za pametne telefone namijenjenu stranim turistima.

-.-hak.hr-.-
Photo hak.hr  
- Aplikacija je u suštini klon naše hrvatske aplikacije, samo s bitnim elementima za turiste. Ono što je najvažnije na četiri je jezika, engleskom, njemačkom, talijanskom i hrvatskom za one turiste kojima je hrvatski bliži nego drugi strani jezici - rekao nam je Goran Baotić, informatičar HAK-a.

Aplikaciju će strani turisti moći preuzeti potpuno besplatno, a ona nudi sve što je vozaču turistu potrebno na putu kroz Hrvatsku. 

- Aplikacija nudi pregled stanja na cestama, slike uživo s preko 150 kamera, uslugu pozivanja pomoći na cesti gdje se lokacija korisnika prenosi direktno u naš kontaktni centar što će uz potencijalne probleme uz jezičnu barijeru itekako koristiti turistima koji se nađu u potrebi za prvom pomoći na cesti - istaknuo je Baotić.

Usto, tu je pregled 700-injak benzinskih postaja te 15-ak tisuća interesnih točaka podijeljenih u 20 kategorija.

Početkom srpnja predstavljena je i nadogradnja HAK 2.0. aplikacije, a u HAK-u su zadovoljni odazivom korisnika.

- Preko 80 posto korisnika koji su dosad imali aplikaciju nadogradili su je, primamo iznimno puno prijedloga, konstruktivnih kritika i nadasve pohvala i jako smo zadovoljni time kako je to odjeknulo - zaključio je naš sugovornik.

 


 

Vezani članci:
FACEBOOK KOMENTARI
ključne riječi hrvatski autoklub, croatia trafiic info, aplikacija, pametni telefoni, goran baotić
Imate zanimljivu priču, fotografiju, video? Tišti Vas neki problem ili mislite da bi bilo nešto zanimljivo za objaviti? Ispunite formular za kontakt, ostavite podatke i naši novinari kontaktirat će Vas u najbržem roku...