Gradonačelniče, snizite cijene skijaških karata na Sljemenu

Autor: S.S., FOTO: www.sljeme.hr 1/5/2016 22:10

HSLS Podsused-Vrapče traži i ove godine od gradonačelnika Milana Bandića da što prije snizi cijene skijaških karata i to za 50 posto. Naime, predlažu da cijena dnevne skijaške karte tijekom tjedna iznosi 35 kuna, a vikendom 50.

– Tražimo uvođenje kategorija nezaposleni i studenti u cjenik skijanja. Nezaposleni bi trebali imati besplatno skijanje. Za stanje u kojemu se nalazi Skijalište Sljeme ova je cijena previsoka – stoji u priopćenju koje je stiglo u našlo redakciju.

Pod ‘lošim’ stanjem HSLS-ovci podrazumijevaju mali broj otvorenih staza i dugo čekanje u redovima za sjedežnicu.

– Bad Kleinkircheim u Austriji, čija duljina skijaških staza iznosi 120 kilometara, nudi skijanje po cijeni od 160 kuna za kartu. Na Sljemenu su infrastruktura i uvjeti loši, no svaka čast onima koji na Sljemenu rade i iz postojećeg stanja izvlače najbolje. Svake godine se najavljuju novi bazen s vodom, produživanje staza, nova sjedežnica i žičara. To se neće nikada ostvariti – smatraju i dodaju kako Snježna kraljica donosi zagrebu dosta novca koji je potrebno potom uložiti u Skijalište.

– Pita li se netko u Gradu zbog čega agencije ne nude jednodnevna skijanja na Sljemenu, već za 200 do 300 kuna kuna voze građane u inozemstvo? Naš se gradonačelnik stalno uspoređuje s Bečom i Austrijom, pa neka usporedi i uvjete na skijalištima – zaključuju HSLS-ovci iz Podsuseda – Vrapče.