Građani Rudeša zahtijevaju prometno ogledalo na opasnom raskrižju

Autor: Ivana Keleš, FOTO: Jabuka TV  6/8/2016 17:58

Svaki izlazak automobila iz Delničke na Pisarovinsku ulicu u zagrebačkom naselju Rudeš predstavlja potencijalnu opasnost za sve vozače, jer je nepreglednost velika, a prometno ogledalo ne postoji. Koliko je to opasno možda najbolje zna gospođa Štefica Hadžić, stanovnica Rudeša koja živi na samome križanju Delničke i Pisarovinske. Ona je, kako kaže, česti svjedoka nesreća na tome području.

– Prije tri noći tu se dogodila nesreća, automobil nam se zbog nepreglednosti uspio zabiti u ogradu.  No to nije jedina nesreća. Koliko mi živimo ovdje, dogodilo se desetak nesreća – izjavila je gospođa Štefica.

Znajući kolika je opasnost ovoga raskrižja, građani Rudeša obratili su se gradskom zastupniku Tomislavu Stojaku, koji je i sam stanovnik tog zagrebačkog kvarta. On je zato pokrenuo inicijativu za postavljanje prometnog ogledala, kako bi se puno sigurnije moglo izlaziti na glavu ulicu.

– S obzirom na to da u Pisarovinskoj ulici već postoji nekoliko prometnih ogledala,  zamolio sam predsjednika VIjeća mjesnog odbora Nikolu Anića da se to raspravi na mjesnom odboru, da izađemo građanima u susret i da postavimo takvo jedno prometno ogledalo – pojasnio je Stojak.

Za nešto više od tjedan dana, kako kaže Stojak, trebala bi biti sjednica vijeća mjesnoga odbora,  a on zaista ne vidi razlog zašto se prometno ogledalo na tom mjestu ne bi i postavilo.

– To je potpuno normalno. Kad sugrađani zamole, to bi se trebalo riješiti kako ne bi dolazilo do daljnjih nesreća i težih posljedica, a to zbilja nije skupa investicija – zaključio je Stojak.

I zaista, ova investicija naspram nekih u gradu samo je jedna od mrvica kruha, a upravo ona, u budućnosti bi mogla spasiti mnoge živote.