Grad Zagreb uložio preko 3 milijuna kuna u infrastrukturu NK Mladost iz Buzina

Grad Zagreb posljednjih godina sve više i više ulaže u infrastrukturu sportskih klubova. Nakon NK Trnje na red je došao i NK Mladost-Buzin

Preko 250 igrača NK Mladost-Buzin konačno će trenirati u uvjetima koje su svojim sportskim uspjesima nedvojbeno zaslužili. U infrastrukturu ovog nogometnog kluba Grad Zagreb uložio je preko 3 milijuna kuna.

– Ovom investicijom dobili smo novu umjetnu travu na igralištu dimenzija 30×60 metara, nogometni kavez za djecu kojeg do sada nismo imali, te su se počele obnavljati i svlačionice – naveo je Mario Kranjčina, predsjednik Vijeća mjesnog odbora Buzin.

Na ovaj događaj čekao je čitav Novi Zagreb, a najveselije će biti najmlađe zagrebačke nogometne nade.

– Ovo je lijep dan za naš nogometni klub koji postoji već 70 godina. Nižemo uspjehe i predstavljamo najbolji klub amaterskog nogometa u Novom Zagrebu. Do sada smo imali relativno loše uvjete za red, a imamo puno djece koja nam dolaze iz čitavog Novog Zagreba – objasnio je Mario Ban, predsjednik NK Mladost-Buzin.

Priliku da prvi pokaže nogometno umijeće na novoj umjetnoj travi dobio je zagrebački gradonačelnik.

– Krenuli smo još ljetos s obnovom igrališta NK Trnje. Ovo su zadnja peglanja. Kao što sam i rekao igralište NK Trnje smo već otvorili, danas otvaramo igralište NK Mladost-Buzin. Do Božića nam ostaje NK Studentski grad, NK Hrvatski dragovoljac i NK Šparta Elektra – dodao je Milan Bandić.

Svi nabrojani projekti primjer su pozitivne sportske vizije kojom se kreće naša metropola, a nadajmo se kako će se ona nastaviti razvijati i dalje.