FOTO: Janica i Nika posjetile dječju bolnicu

Tekst:: R.I. 5/6/2011 14:39

Hrvatske skijaške zvijezde Janica Kostelić i Nika Fleiss posjetile su Specijalnu bolnicu za kronične bolesti dječje dobi Gornja Bistra te uručile donaciju u vrijednosti od 47.845,53 kuna namijenjenu kupnji posebnih EEG kapa i profesionalnog miksera za usitnjavanje hrane.

Donacija je prikupljena humanitarnom prodajom potpisanih ulaznica za sljemenske utrke FIS Svjetskog kupa Vip Snow Queen Trophy s Janicom i Nikom na Badnjak prošle godine. Humanitarnu prodaju ulaznica za pomoć bolnici u Gornjoj Bistri podržali su i sponzori Hrvatskog skijaškog saveza Vipnet, RBA, HP, AWT te gradonačelnik Milan Bandić.-.-Ronald Gorsic / CROPIX -.-

– Ponosna sam na to što smo uspjeli prikupiti ovaj iznos za pomoć bolesnoj djeci i tako im osigurali bolje uvjete za ugodniji boravak u bolnici. Veliko hvala svima koji su se odazvali i kupili karte te tako pridonijeli ovako plemenitom cilju – izjavila je Janica Kostelić.

– Hrvatski skijaški savez već nekoliko godina donacijama podupire bolnicu za kronične bolesti dječje dobi Gornja Bistra, tijekom kojih je prikupljeno više od 500.000 kuna. U želji da ponovno pomognemo njihovim pacijentima i ove godine smo odlučili donirati sredstva jedinoj specijalnoj bolnici ovakvog tipa u Hrvatskoj – izjavio je Nenad Eror, zamjenik direktora utrke Vip Snow Queen Trophy.

– Iznimno nam je drago što je Hrvatski skijaški savez prepoznao naša nastojanja da pacijentima u najvećoj mogućoj mjeri omogućimo dostojan život i skrb. Ova sredstva će biti utrošena na EEG kape potrebne za preglede glave, kao i profesionalni mikser za fino usitnjavanje hrane – naglasio je dr. Ivan-Željko Weiss, ravnatelj Specijalne bolnice za kronične bolesti dječje dobi Gornja Bistra.

Nakon uručenja donacije, Janica i Nika pridružile su se pacijentima na dvorištu bolnice prilikom čega je i Nika Fleiss izrazila svoje zadovoljstvo što je imala priliku sudjelovati u humanitarnoj akciji za podizanje kvalitete života pacijenata bolnice u Gornjoj Bistri.

Posjet skijašica bolnici pogledajte u FOTOGALERIJI.