Etlinger: Rekli ste da ćete se zapaliti na Jakuševcu 2015. ako se ne zatvori

Na dnevnom redu sjednice Gradske skupštine našalo se i izvješće o radu podružnice Čistoća.

Da se posao mora obavljati bolje,osim naših čitatelja nam svakodnevno šalju svoje fotografije pretrpanih kontejnera, primijetili su i gradski zastupnici.

– Papir svašta trpi – primijetio je Dominik Etlinger.

– Broj odvoza smeća nije dovoljan, kontenjeri su pretrpani, primjećujem to u svojoj gradskoj četvrti – istaknuo je gradski zastupnik i predsjednik Vijeća gradske četvrti Trešnjevka jug Saša Molan.

Iz Čistoće su poručili kako je ovo posljedica smanjenog broja odvoza, čime su i računi građana manji.

– Ta vam je odluka bila stvarno genijalna. Niste napravili nikakvu analizu, a i ne primjećujem da su računi 30% manji za sve građane – dodao je Dominik Etlinger.

Na kritike je odgovorio i gradonačelnik Milan Bandić.

– Ja mogu mirno spavati, ako vi već sve znate – što čekate, da čujemo ideje. Gospodine Etlinger, nije linearno 35%, nego od 5 do 45 %, kako gdje – odgovor je Milan Bandić.

– Odvojeno prikupljanje otpada i reciklaža su dvije različite stvari, imaju sličnosti, ali se prvo informirajte nego što govorite. Podsjetit ću vas i da ste rekli zapaliti se 2015. na Jakuševcu, ako se ne zatvori, ne želim vam da to radite, ali se sjetite što radite-replicirao je Dominik Etlinger.

– Ja sam rekao da ću se zakuriti na Jakuševcu ako se ne sanira, nije bilo riječi o zatvaranju, nađite gdje to govorim, ja ću vam se ispričati-rekao je Milan Bandić.