Divlje odlagalište otpada uz Selsku cestu strah i trepet za sve

Autor: Ivana Keleš, FOTO: Jabuka TV 3/12/2016 14:42

Šikara prepuna smeća i raznovrsnog otpada svakodnevni je prikaz mjesta između Ulice Blaža Trogiranina i Mogogoričke ulice na Selskoj cesti, odmah uz šetnicu i biciklističku stazu. Obližnji stanovnici ogorčeni su jer se iz nje, kako kažu, širi nesnosan smrad, a zapušteno grmlje privlači i brojne neželjene goste.

– Smrdi strašno. I štakora ima jako puno. Šetaju po cesti. Susjeda kaže da je vidjela i zmije. Užas – rekla je Nada Krznar, ogorčena stanovnica Ulice Blaža Trogiranina čija se kuća nalazi točno do šikare.

– Ovo je ruglo našeg grada. Ne razumijem ni mlade ni stare koji kažu kako ih nije briga jer, kao, nije njihovo. Nikoga nije briga, a taj otpad se uopće ne razgrađuje. To je strašno – požalila se još jedna stanovnica koja živi u blizini odlagališta.

Na tom mjestu, kažu obližnji stanovnici, nekada su bile kuće, no prije četrdesetak godina vlasnici su umrli, a kuće su razrušene. Od tada pa do danas, tamo raste šikara o kojoj se nitko ne brine. Žalilo se mnogo puta, no uzaludno.

– Od 2012. godine pišem Poglavarstvu da to se čisti i riješi. Prebacuje se odgovornost s jedne na drugih i nitko na kraju ništa nije napravio – rekla je gospođa Krznar.

Predsjednik vijeća gradske četvrti Trešnjevka – jug, Saša Molan, nije u potpunosti upoznat s problemom spornog odlagališta otpada.

–  Grad ne smije ulaziti u privatnu imovinu, a ako je u vlasništvu Grada Zagreba, samo treba nazvati komunalno redarstvo da izađe na teren i da napravi nalog – rekao je Molan te dodao kako je između Ulice Blaža Trogiranina i Mogogoričke ulice puno zemljišta vraćeno od strane Grada, pa je, kako kaže, možda i to jedan od razloga zašto komunalno redarstvo do sad nije izlazilo na teren.

Iz vijeća gradske četvrti Trešnjevka – jug obećali su kako će u narednih par dana preispitati zašto to divlje odlagalište otpada desetljećima stoji onečišćeno, jer zaista, ovakav izgled grada Zagreba niti u kojem slučaju nije primjeren za jednu europsku metropolu, kako se Zagreb često voli nazivati.