Brzi i žestoki na zagrebačkim ulicama

Autor: Adria Drift, FOTO: Adria Drift 4/18/2016 12:27

Uskoro možemo očekivati žestoke borbe među drifterima iz Slovenije, Hrvatske, Srbije, Bosne i Hercegovine, Austrije i Italije. 24. travnja spektakl će biti održan na, među drifterskim entuzijastima dobro poznatoj lokaciji, gdje natjecatelji započinju drift brzim lijevim zavojem koji se zatvara što je bliži kraju, praćen desnim, još zatvorenijim zavojem koji se nastavlja dvostrukim S-om. 

Konfiguracija staze same utrke osigurat će cijeli niz napetih momenata i tijesnih, tzv. tvrdih twin borbi.

Kad govorimo o tvrdim borbama, moramo tu svakako spomenuti prošlogodišnjeg osvajača serije Uroša Berdajsa, i treće plasiranog Daria Folera. Među glavnim konkurentima također očekujemo i Austrijskog driftera Kauderera. Preostali dio konkurenata predvodi Igor Tabak, Jure Poljak s Nissan Silviom, Goran Šorak te Karlo Pavičić. Naravno, uvijek ostaje prostora da netko od slabije plasiranih iz prošle sezone bljesne dobrom vožnjom i pomuti planove ostalima na prvoj itekako bitnoj utrci.

Podsjetimo se koja su imena posjetila Adria drift seriju u prošloj sezoni, te zasigurno možemo očekivati ponovna pojavljivanja: Joe Hountondji, Anastasios Charkas, Elias Hountondji, Dominik La Roche i mnogi drugi. 

Nadalje, ne smijemo zaboraviti manju verziju drifta: ­RC Drift. Drift majstori radio-upravljanih vozila u razmjeru 1:10 natjecat će se kao i prethodno opisani, ali na stazi u umanjenome mjerilu, a njihovo će umijeće zasigurno naići na odobravanje publike. 

Kao važan dio cjelokupnoga eventa, bit će tu i interesantna i bogata izložba uređenih/”tuniranih” vozila pod imenom Show’n’Shine.  

Sjajne polirane ljepotice u čije je uređenje uloženo često više sredstava nego stoji samo vozilo, će se natjecati u nekoliko kategorija.

U ovome dijelu natjecanja i lijepe su djevojke također postale konstanta.

Posjetitelji željni adrenalinskoga doživljaja imat će mogućnost voziti se s jednim od najvećih majstora drift-vožnje u ovome dijelu Europe –Lukom Markom Grošeljem. U Drift Taxiju moći će vrištati glasno koliko im se hoće, a ipak biti nadglasani od vrištećih/škripećih autoguma.

Organizator obećava također brojne hostese i odličnu muziku koju će izabrati i “puštati” poznati DJ-i. 

Nemojte propustiti otvaranje sezone! 

Guma počinje gorjeti od 10,00 sati na prvome treningu, a gledatelji će uživati u ovoj iznimno atraktivnoj vrsti automoto sporta do kasnoga popodneva.

Za više informacija i ulaznice s popustom posjetite www.adriadriftseries.com.