Besplatan bežični internet od danas se može koristiti i u autobusima

Na dvije autobusne linije, 109 i 118, od danas je uveden besplatan bežični internet. Za tri mjeseca, prema riječima gradonačelnika Bandića, besplatan internet bit će usluga koja će se moći koristiti u svim vozilima ZET-a. Riječ je o pilot projektu Zagrebačkog holdinga koji je započeo prije dva mjeseca kada je besplatan bežični internet uveden u tri zagrebačka tramvaja.

Črnomerec-Dugave i Voltino-Mažuranac autobusne su linije u kojima od danas možete besplatno surfati.

– Od danas dvije autobusne linije dobile su besplatan WiFi, a za naredna dva i pol do tri mjeseca kroz ovaj pilot projekt u svim vozilima imat ćemo besplatni internet – istaknuo je gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić.

Autobusi su obilježeni posebnim naljepnicama u unutrašnjosti vozila, veza se uspostavlja automatski, a prekida nakon pola sata korištenja.

– Očekujemo pozitivne rezultate i pozitivna iskustva naših putnika, a intencija nam je uvesti u sve naše nove tramvaje i svih 230 autobusa besplatni internet – dodala je direktorica podružnice ZET-a Ana Preost.

Ako je suditi prema tramvajskim linijama u kojima se već koristi besplatan internet usluga je vrlo popularna među školarcima koji često imaju i besplatan pokaz pa se ponekad voze duže kako bi koristili internet.

Novi trend surfanja u javnom prijevozu već ima svoje kritičare, uglavnom zbog sporog interneta.

– Definitivno je to dobra stvar, ali uvijek je gužva u autobusima i tramvajima pa je teško koristiti mobitel, a što više ljudi koristi internet to je sporiji – zaključio je zagrebački srednjoškolac.

Surfajući internetom uskoro bi si vrijeme mogli kratiti i oni koji čekaju tramvaj ili autobus jer će se na najfrekventnijim stajalištima također moći spojiti na bežični internet.