Bandiću, ako nije kršen zakon pošalji dokumente!

Tomislav Saucha iz SDP-a

Autor: 11/9/2010 13:01

– Gradonačelniče, ako stojite iza svojih najbližih suradnika i njihovih odluka, smjesta im naložite da nam pod hitno dostave traženu dokumentaciju – kazao jer Tomislav Saucha na konferenciji za novinare.

-.-Mišo Lišanin/Pixsell-.-Davor Jelavić i Milan BadićSaucha je kao predsjednik skupštinskog Povjerenstva zatražio da im se dostave dokumenti koji nedostaju da se prouče svi ispravci prostornih planova. Naime, Povjerenstvo za utvrđivanje činjenica o objavljenim ispravcima u Službenom glasniku Grada Zagreb je provjerilo 58 takvih objava u kojima je bilo preko 270 ispravaka.

– U preko 90 posto slučajeva ustvrdili smo da nije bilo riječ o ispravcima prostornih planova već je bilo riječ o izmjenama – kazao je Saucha.

Za provjeriti su ostala još tri slučaja no njihova je dokumentacija nepotpuna. Nedostaju primjedbe i karte na koje su se pozvali predstavnici Grada kada su donosili te ispravke. U dijelu tih ispravka se pozivaju na primjedbe građana, no ne navodi se o kome je riječ i kada je ta primjedba podnesena. U drugom slučaju se poziva na krivo tumačenje karata no tih karata nigdje nema u spisima.

– Ukoliko je sve rađeno po zakonu, onda za gradske službe ne bi trebao biti problem pronaći te spise – kazao je Saucha i nastavio:

– Bojim se da tih dokumenata nema pa ih zato nismo dobili, a prošlo je više od mjesec dana kada smo podnijeli zahtjev za njihovom dostavom.

Saucha: Ne znam je li Bandić na putu za Remetinac

Saucha se na konferenciji obrušio na Željka Horvata, pomoćnika pročelnika za prostorno uređenje i izgradnju Grada, jer im je poslao beskoristan odgovor umjesto preciznih podataka koji su zatražili. Saucha drži da je Horvat osmislio ovaj način izmjene prostornih planova.

Da su ovi ispravci ozbiljna stvar najbolje pokazuje činjenica da ih istražuje USKOK koji je od Skupštinskog Povjerenstva zatražio da im pošalje kompletnu dokumentaciju. Prema napisima u medijima na razgovoru u USKOK-u bila je i bivša tajnica Gradske skupštine koja je objavljivala te ispravke.

Na pitanje novinara misli li da će Bandić također biti pozvan u USKOK na ispitivanje Saucha nije htio precizno odgovoriti.

– Ne znam je li Bandić na putu za Remetinac. No jasno je da je kod ovih ispravaka kršen zakon. Gradonačelnik je za ta kršenja znao no ne znamo kolika je bila njegova uloga u njima – kazao je Saucha i dodao:

– No svi koji poznajemo njegov lik i djelo možemo pretpostaviti koji je odgovor.